Osadenie pevných verejných WC

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Róbert Mifkovič 16. augusta 2017

Dobrý deň, mesto Stupava by mohlo pouvažovať o osadení stálych pevných verejných WC.
V prílohe posielam pre inšpiráciu foto verejných WC z Helsiniek. Vnútro kabíny tvorí v priemere metrový nerezový lievik bez akýchkoľvek ďalších plôch, čim odpadajú zvyčajné nutné úkony spojené s čistením zašpinenej podlahy a WC dosky pretože do takého WC sa vie trafiť naozaj každý. Každý problém sa dá riešiť inteligentne. WC je tvorené dvoma kabínkami, v niektorých prípadoch jednej spoplatnenej a jednej verejnej-bezplatnej. V prípade záujmu viem vybaviť aj foto interiéru WC. Osadenie aspoň troch WC na vytipovaných lokalitách (autobusové zastávky, park, knižnica, kostol, mest.úrad ) by určite prispelo k väčšej čistote mesta. Pri momentálnom stave nemajú turisti či domáci ako vyriešiť základné potreby.

22. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Oceňujeme iniciatívu a záujem prinášať do nášho mesta prvky, ktoré sa osvedčili v zahraničí. Fotografie nápaditých riešení zo zahraničných ciest či internetu sú v mnohom inšpiratívne, ich realizácia v domácich podmienkach môže byť komplikovanejšia. V tomto prípade je potrebné zistiť či je zariadenie v súlade so slovenskými hygienickými normami na prevádzku verejných toaliet, nájsť vhodný pozemok na ich osadenie vo vlastníctve mesta Stupava, nájsť dodávateľa, zistiť cenovú ponuku a napokon v rozpočte mesta prideliť financie na ich vybudovanie a údržbu.

Váš podnet sme zaslali Komisii zdravotníctva a sociálnych vecí pri Mestskom zastupiteľstve v Stupave. Komisia v stanovisku vypracuje posúdenie návrhu a doručí ho poslancom mestského zastupiteľstva, ktorí v prípade kladného stanoviska rozhodnú o pridelení financií, potrebných na realizáciu.


Mgr. Zuzana Lovíšková
vedúca oddelenia všeobecnej a vnútornej správy
17. október 2017

Róbert Mifkovič

Slubovane foto interieru. Opat, navrhovane riesenie ma ulahcit udrzbu, co po technickej, tak aj financnej stranke. Vopred sa ospravedlnujem, za stav interieru ale kedze je to verejne WC, tak tomu zodpoveda aj stav.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania