Parkovanie nákladných vozidiel na nespevnenej ploche

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení

Dobrý deň. Na pozemkoch železníc dlhodobo parkujú nákladné automobily na nespevnenej ploche. Keďže je toto parkovanie dlhodobo tolerované, postupne pribúdajú nákladné vozidlá. Ako ste mi už raz na tento podnet odpísali, nejedná sa o pozemok mesta. Napriek tomu nikto nejedná vo veci parkovania na nespevnenej ploche v území obce čím dochádza k zvýšenej enviromemntálnej záťaži (úniky kvapalín priamo do pôdy a podzemných vôd, zvýšená prašnosť, ...). Navyše tento pozemok podľa katastra nemá určený spôsob využívania ako parkovisko a takéto jeho využívanie je v rozpore aj s územným plánom. Aké kroky plánuje mesto podniknúť aby sa zo Stupavi postupne nestalo neplatené a lacné parkovisko pre nákladné vozidlá? Požiadate aspoň železnice o vyjadrenie či tento pozemok prenajímajú ako parkovisko pre nákladné vozidlá a v takom prípade budete žiadať o patričnú úpravu plochy?

31. december 2017

Darina

Keďže sa jedná o plochu za budovou bývalej železničnej stanice a v minulých primátorských voľbách som sa riadila aj bodom programu na rekonštrukciu tejto budovy, pričom naša rodina sedela za stolom a predstavovala si predĺženie cyklistického chodníka smerom k Morave, v zrekonštruovanej budove malý bufet so sedením vonku a požičovňa bicyklov s predajom a údržbou, tam kde parkujú nákladiaky detské ihrisko s bohatou zeleňou, ale v Stupave pribúdajú len a len bytovky, vydávajúce sa za rodinné domy...
07. apríl 2018

Boris Lukac

je tam pod autami aj v okolí znečistenie naftou a olejom
11. apríl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Váš podnet ako aj podnet č. 50154 je riešený v súčinnosti s vlastníkom pozemku – Železnice Slovenskej republiky, ktorý bol požiadaný o zabezpečenie pozemku proti vjazdu vozidiel. Tento podnet riešime aj v súčinnosti s Verejnoprospešnými službami mesta Stupava, s ktorými bolo dohodnuté, že sa dočasne osadia betónové zábrany na zamedzenie vjazdu vozidiel na predmetný pozemok, kým tento problém nedorieši vlastník pozemku.

S pozdravom

Ing. Lívia Štulajterová
Referát územného plánovania a dopravy
12. apríl 2018

Karol Rástočný

Dobrý deň, ďakujem za riešenie vzniknutej situácie. Verím, že sa opatrenia podarí čoskoro realizovať.
19. apríl 2018

Karol Rástočný

Dobrý deň p. Štulaterová, aký je predpokladaný termín osadenia betónových zábran?
16. jún 2018

Karol Rástočný

Dobrý deň, prešli už dva mesiace a naďalej sa žiaden zo záväzkov nerealizoval. Jediné čo sa zmenilo je, že okrem kamiónov a cisterien na železničnej začali parkovať aj autobusy...
17. jún 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

samospráva bola oslovená za účelom aktualizácie stavu riešenia tohto problému.

Juraj Hurný
[email protected]
22. júl 2022

Anonym

Po osadení panelových zátaras proti vjazdu kamiónov a nákladných vozidiel na tieto pozemky (viď fotografie pri podnete ID 54777) sa situácia výrazne zlepšila, hoci uplynulé víkendy tam opäť stálo jedno vozidlo (viď podnet ID 144680).

Novým vlastníkom budovy bývalej ŽST a priľahlých pozemkov je mesto Stupava, pričom kúpna zmluva uzatvorená so Železnicami SR nadobudla účinnosť v decembri 2020. Detailnejšie tu:
https://www.stupava.sk/o-meste/aktuality-1/budova-byvalej-zeleznicnej-stanice-uz-v-majetku-mesta-2776sk.html

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania