Liesková ulica

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Tibor Kurina 15. januára 2018

Dobrý deň, chcel by som upozorniť na situáciu na Lieskovej ulici. Táto cesta zatial nie je v správe mesta Stupava, ale mala byť do konca roku 2017. Mesto dalo súhlas na prejazd vozidiel ku "koníčkom" práve cez túto ulicu a situácia je neúnostná. Autá cez ulicu jazdia veľkou rýchlosťou, aj keď je to obytná zóna, malo by sa teda jazdiť max.20km/hod. Navyše autá, ktoré jazdia cez pole ku koníčkom prenášajú blato z pola práve na Lieskovú ulicu. Mohol by som vedieť, kedy sa mesto Stupava dohodne s developerom na prevedení Lieskovej ulice do správy mesta? Bolo by možné na lieskovej ulici vybudovať spomalovač? Velakrát som bol svedkom nebezpečných situácií, kedy autá takmer zrazili dieťa alebo psa kedže išli naozaj velkou rýchlosťou. Prosím o urgentné riešenie. Ďakujem

05. február 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme Vám za Váš podnet. Dnešný stav Vami naneseného problému je nasledovný:

Súčasnému vlastníkovi stavby cesty na Lieskovej ulici bola zaslaná výzva na splnenie si povinnosti odovzdať ju mestu do majetku. Komisii majetkovej a legislatívno-právnej bol predložený materiál v tejto veci a požiadali sme o stanovisko, resp. odporúčanie pre mestské zastupiteľstvo. V prípade, že vlastník stavebných objektov a pozemkov si nesplní záväzok vyplývajúci zo zmluvy, má mesto možnosť rokovať alebo podať žalobu.
Takto sa vyjadrila aj komisia na svojom zasadnutí dňa 25.1.2018, keď konštatovala, že investor je v zmysle zmluvy povinný previesť do vlastníctva mesta skolaudované stavebné objekty a odporúča mestskému zastupiteľstvu, aby uložilo prednostovi MsÚ bezodkladne vykonať všetky opatrenia potrebné k tomu, aby mesto nadobudlo stavebné objekty v zmysle zmluvy a v prípade, že zo strany investora nebude ochota takúto zmluvu uzatvoriť, aby mesto podniklo voči investorovi všetky právne kroky vrátane súdnych konaní. K tejto veci bude rokovať aj Mestská rada a takisto aj mestské zastupiteľstvo na svojom zasadnutí dňa 15.2.2018. Materiály aj s návrhmi uznesení, ktoré sa majú prerokovať sú zverejnené na webovej stránke mesta pred zasadnutím zastupiteľstva. Návrh uznesenia sme pripravili v zmysle odporúčania komisie. Zápisnica z rokovania zastupiteľstva je takisto zverejňovaná na webe mesta.


Mgr.Helga Csalavová
vedúca majetkovo-právneho oddelenia
Mestský úrad Stupava
09. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k Vášmu podnetu prikladáme reakciu cestného správneho orgánu:

Reakcia cestného správneho orgánu na podnet č. 47730 zo dňa 12.1.2018:

Ku kolaudácii stavby komunikácie stavebník (developer) musel stavebnému úradu predložiť aj trvalé dopravné značenie schválené Okresným dopravným inšpektorátom. Za súčasnej situácie, teda, kým komunikácia nebude riadne odovzdaná inému správcovi než je developer (podľa zmluvy o budúcej zmluve je to mesto Stupava), zásahy do schváleného dopravného značenia, (tým je myslené aj dobudovania spomaľovačov), je plne v kompetencii súčasného vlastníka komunikácie.

S pozdravom


Ing. Lívia Štulajterová
Referát územného plánovania a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.