Voľný pohyb psov - lokalita Kopce

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Jan Maliak 23. februára 2018

Dobry den,

Chcem upozornit na neohladuplnych psickarov a volny pohyb psov v lokalite Na Kopcoch - nad novym cintorinom. Niektori majitelia vozia psov autom, auto odparkuju nad cintorinom a vencia psov bez vodzky a nahubku na luke (cest vynimkam ktori vencia psa na vodzke). Vacsina majitelov vobec neberie ohlad na ostatnych okoloiducich a obyvatelov prilahlych ulic. Psy odbehavaju od majitelov, zatulaju sa a casto sa spravaju agresivne. Majitelia len bezradne preslapovaju a volaju na psa, poniektorym nenapadne psa odtiahnut a dat na vodzku! V lokalite sa casto pohybuju rodiny s detmi cestou na biofarmu a v prilahlych uliciach byvaju tiez mlade rodiny s malymi detmi.
Chcem poziadat mesto o riesnie situacie! Verim ze to nebude ignorovat kym nedojde vaznemu ohrozeniu zdravia/zivota.

Dakujem

23. február 2018

Jan Maliak

Dobry den,
Chcel pridat par moznych navrhov riesenia:

1. osadenie tabule v danej lokalite ktora by psickarov upozornila na "Všeobecne záväzné nariadenie mesta Stupava č. 5/2011 o podmienkach držania psov"
dostupne na stranke:
http://www.stupava.sk/zverejnovanie/vseobecne-zavazne-nariadenia/vzn-5-2011-o-podmienkach-drzania-psov-951.html

PDF subor na stiahnutie tu:
http://www.stupava.sk/e_download.php?file=data/uredni_deska/obsah950_1.pdf&original=VZN+%C4%8D.+5+2011+o+podmienkach+dr%C5%BEania+psov+-+po+shcv%C3%A1len%C3%AD+MsZ.pdf

2. "spromovanie" verejnych priestranstiev na vencenie psov na vodzke, v zmysle vyssie uvedeneho VPN na stranke mesta a socialnych sietach (facebook). Tymto by sa dane VZN dostalo do sirsieho povedomia verejnosti.

dakujem
09. marec 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme Vám za Váš podnet. MsP Stupava bude vykonávať nepravidelné kontroly v danej lokalite, zistené priestupky bude riešiť v zmysle zákona 282/2002 Z.z. o niektorých podmienkach držania psov. V prípade, že budete svedkami konania ktoré bude v rozpore zo spomínaným zákonom alebo dobrými mravmi bezodkladne kontaktujte MsP Stupava na bezplatnom telefónnom čísle 159.

Milan Válek
Náčelník MsP Stupava
25. marec 2018

Veronika Hasonová

Prosim Vas toto snad nemyslite vazne, 20 rokov tam chodime vencit psov a teraz vy tu budete robit problemy, ze mame chodit vencit na vyhradenych priestoroch.
Toto je vazne nenormalne co sa v Stupave deje a sami dostahovalci tu budu vykrikovat. Otras a hanba!
07. apríl 2018

Jakub

Nedajte sa zastrašovať. Ak Stupava vyžaduje od občana dodržiavanie zákazu voľného pohybu psa na verejnom priestranstve, v prvom rade si musím splniť stupava svoje povinnosti vyplívajúce z § 5 zákon č. 282/2002 Z. z.z. ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov a všetky miesta, na ktorých je voľný pohyb psa zakázaný viditeľne označiť tabuľov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania