Dlhodobo rozkopaný chodník,trčiace roxory z nedokončeného plotu

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Andrej 25. apríla 2018

Dobry den, chcel by som Vas poziadat, aby ste zabezpecili opravu chodnika, ktory je viac ako polroka rozkopany. Chyba v nom vela kusov zamkovej dlazby a tak hlavne vo vecernych hodinach hrozi zakopnutie a pad, kedze ulica nie je prave dobre osvetlena. Takisto z nedokonceneho plotu trcia roxory, cize kazdy pad moze mat fatalne nasledky. Tento chodnik je dost frekventovany, Chodi tadial vela deti a cakame na to aby si tam nejake dieta vazne ublizilo? Nielen tie roxory, ale aj vsetky ostre hrany toho nedokonceneho plotu treba zabezpecit tak, aby nemohlo prist k urazu. Ten plot je taktiez nedokonceny minimalne pol roka, to je v poriadku? Mimochodom na tejto ulici pravidelne stretavam 2 vozickarov, ktorí aj vdaka tomuto rozkopanemu chodniku musia ist po ceste
Dakujem.

02. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, investor bol vyzvaný na úpravu plota, aby prišlo k úprave trčiacich roxorov.

Ing. Lívia Štulajterová
Referát územného plánovania a dopravy
24. august 2022

Anonym

@Admin: Dobrý deň, samospráva vyzvala investora na úpravu plotu a podľa doloženej fotografie z 2. 7. 2018 sa tak aj stalo. Status podnetu by preto bolo možné zmeniť na "vyriešený", či nie?
24. august 2022

Andrej

Investor t.j p.Moravcik nedal ani nahodou chodnik do povodneho stavu...a takisto plot, nieje v sulade so stavebnym povolenim. Samozrejme pri kolaudacii to nikomu nevadilo.
24. august 2022

Anonym

Dobrý deň Andrej, ďakujem za reakciu, v tom prípade beriem svoj návrh späť. Je to tu čoraz zaujímavejšie... Komunikovali ste túto záležitosť s niekým z MsÚ? Poverení zamestnanci SÚ majú totiž podľa ust. § 98 stavebného zákona možnosť resp. povinnosť vykonávať štátny stavebný dohľad. Otázne teda je, či ho niekto realizoval (a s akým výsledkom) resp. kto konkrétny nesie zodpovednosť za skolaudovanie stavby, ktorá nie je v súlade s vydaným stavebným povolením, príslušnými právnymi predpismi alebo normami. Očakávanie, že to bude niekomu finančne zohľadnené (samozrejme vo forme postihu, nie odmeny), je v našej spoločnosti dosť nereálne - každý každého pozná, každý je niekoho dobrý známy alebo kamarát, vzájomne si kryjeme chrbty a sme voči sebe nesmierne kolegiálni a solidárni - žiaľ na nesprávnom mieste... A presne tak to v našej krajine (nielen v danom meste) vyzerá.
25. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
25. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stavebný úrad informácie poskytuje účastníkom konania, iným osobám len na základe zákona č. 211/2000 Z.z., predmetnú žiadosť je potrebné adresovať povinnej osobe v zmysle zákona č. 211/2000 Z.z. V danej veci preto neviem poskytnúť žiadne informácie a treba sa obrátiť priamo na stavebný úrad.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
25. august 2022

Anonym

Andrej, choďte do toho, na internete nájdete množstvo inšpiratívnych materiálov. V tejto súvislosti Vám dávam do pozornosti čl. 26 ods. 2 Ústavy SR, podľa ktorého máte o. i. právo slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať (zverejňovať) informácie bez ohľadu na hranice štátu. To sa samozrejme týka aj informácií získaných v rámci infozákona (ak sa na ne nevzťahujú určité obmedzenia).

https://www.stupava.sk/zverejnovanie/poskytovanie-informacii-v-zmysle-zakona-c-211-2000/sposob-podania-ziadosti/

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2000/211/20220801#paragraf-14
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2000/211/20220801#paragraf-17
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2000/211/20220801#paragraf-18
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2000/211/20220801#paragraf-19

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania