Ako chcete za toto riešiť dopravu?!

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Rado Mihál 17. júna 2018

Riešime tu jednu a tu istu vec kazdy den, mame jednu hlavnu ulicu na ktorej sa uz DAVNO nemalo parkovat a spravit z nej viacprudovu cestu aby sa odlahcili tie zapchy. Chce to aspon dva tri kruhace a zjazd by dost pomohol.
to je ale vsetko uplne jedno lebo na vystavu pozemnych komunikacii ste vyclenili 35.000 na TRI ROKY???
To chcete dalsie tri roky slubovat ako bude lepsie?!

18. jún 2018

Marian

Hlavná cesta je v správe SSC a nie mesta, čiže jej opravy, prípadne rozšírenie nerobí mesto, ale SSC. Zrušenie parkovacích miest a rozšírenie pruhov som navrhoval dopravnej komisii ktorá ma s takýmto návrhom " vysmiala". BTW, tých 35 000 ktoré sú v tabulke, tie prostriedky určili mestu poslanci.....
21. jún 2018

M. Lakostikova

1. Rozšírenie hlavnej cesty v meste na dvojpruh zápchy v smere do a z Bratislavy neporieši. Táto cesta pokračuje smerom na Záhorskú Bystricu v jednom prúde, takže v niektorom bode (predpokladám v Stupave) by sa cesta musela zúžiť, čo dopravu v na tomto mieste zahustilo.

2. Rozšírenie cesty zhoršuje presun peších z jednej strany cesty na druhú. Napr. pri základnej škole (ktorá má 1000 detí) by to kvôli bezpečnosti spôsobilo zníženie počtu detí, ktoré chodia do školy pešo a naopak zvýšilo počet detí voziacich sa autom. Výsledkom by bol ešte vyšší počet áut kumulujúcich sa na problémovej križovatke Hlavná - Školská - Zdravotnícka.

3. Cieľom nie je, aby mesto Stupava vynikalo tranzitnou dopravou, pri ktorej sa dá rýchlo dostať z jedného konca mesta na druhý. Mesto bude príjemné pre život vtedy, keď umožní na vo svojom centre prostredie pre drobné prevádzky, bezpečný pohyb pre peších, oddychové miesta pre peších, umožní pohyb alternatívnej doprave (cyklisti), proste prvky, vďaka ktorým sa v meste človek cíti príjemne a chce tam tráviť svoj voľný čas (čo asi nikomu nechce pri štvorprúdovke). Samozrejme, pre Stupavčanov je to hlavná tepna, ako sa dostať z mesta, no naozaj z neho nepotrebujeme robiť rýchlu tepnu pre obyvateľov okolitých obcí - na to slúži diaľnica.
26. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Aj napriek tomu, že Mestskému zastupiteľstvu bol zo strany Mestského úradu predložený podrobne rozpracovaný rozpočet s detailným návrhom plánovaných aktivít v oblasti dopravy a komunikácií na rok 2018, v konečnom schvaľovaní nebola podporená ani jedna nami navrhovaná činnosť a do rozpočtu bola Mestským zastupiteľstvom určená nulová položka. Mesto však má snahu o zlepšenie dopravnej situácie na ceste I/2 (Hlavná ulica) a v súvislosti s týmto bola vypracovaná dopravná štúdia, ktorej výsledky a závery slúžia ako podklad pri návrhu opatrení na zlepšenie dopravnej situácie v meste. Na základe výsledkov štúdie sme oslovili projekčnú spoločnosť, ktorá spracovala projekty zmien v dopravnom značení, tzv. „ľavé odbočenia“, v ktorých projektant navrhol v najkritickejších križovatkách zriadiť zaraďovacie/odbočovacie pruhy pre automobily odbočujúce doľava, čo by v maximálne možnej miere prispelo k priepustnosti najzaťaženejších križovatiek a zároveň by zabezpečilo bezpečnosť chodcov. V ďalšom kroku sme iniciovali pracovné stretnutie so správcom predmetnej komunikácie- spoločnosťou Slovenská správa ciest, na ktorom sme predložili vypracované projekty na vyjadrenie. Ďalším krokom bude určenie technických podmienok správcu komunikácie a posúdenie realizovateľnosti. V súčasnosti čakáme na písomné vyjadrenie správcu.


Ing. Lívia Štulajterová
Referát územného plánovania a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania