Neoznačená križovatka: Na Aleji -Robotnícka

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Uzavretý
meno
František Šrank 26. júna 2018

Na krizovatke Na aleji - Robotnicka nie sú dopravné značky, je to nebezpečné, môže sa tam stať nehoda, kým nebude neskoro.

27. jún 2018

Andrej

Nehoda sa moze a stava i tam, kde su znacky. V Stupave je kopec krizovatiek, kde niesu znacky a to automaticky neznamena, ze su to nebezpecne krizovatky. Tam predsa treba dat prednost autu prichadzajucemu z prava. Nic viac, nic menej.
27. jún 2018

František Šrank

Som prekvapeny Vasou reakciou pan Andrej, neviem ci ste Vy kompetentny za mesto alebo je to len reakcia ako obcana.. Evidentne tuto krizovatku z praxe nepoznate, inak by nebola mozna takato reakcia. Takze skusim Vam to inak vysvetlit: Po spristupneni ulice na Aleji cez Cevaservis sa stala ulica pri Aleji pomerne frekventovanou cestou. Ta Robotnicka vsak zostala nadalej takou akoby slepou ulicou. Po Aleji idu denne stovky aut. Po Robotnickej ide denne zopar aut, mozno 10... A teraz to dolezite: vodici /vacsina/ iduci po Aleji si neuvedomuju, ze tato krizovatka nie je oznacena dopr. znackami a veselo si idu po Aleji, mysliac si, ze idu po hlavnej. A tu je kamen urazu resp.to nebezpecie. Navyse ked si zoberieme vyssie uvedene, t. j., ze po Robotnickej ide par aut tak je uplne postavene na hlavu davat tymto vodicom prednost, ked idu vodici smerom k Cevaservisu. Navyse z tohto smeru je na Robotnicku aj zly vyhlad.Tuto situaciu by jednoducho vyriesila dopravna znacka na Aleji ako hlavnu a na Robotnicku ako vedlajsia. Mimochodom najlepsieby bolo keby ste sa tam isiel pozriet napr. v case od 7:30 do 8:00 a videl to v praxi. Ako hovorim, je len otazka casu kedy do seba tuknu auta. Takze Vas poprosim opatovne prehodnotit tuto krizovatku a nerozhodovat od stola, ist sa tam pozriet, zmonitorovat to a potom a zreagovat.
Zhrnute: aby davalo 200 - 300 vodicov prednost 5-10-im je na hlavu postavene a treba to zmenit.Skor ako bude neskoro. Dakujem, Srank
27. jún 2018

Ujo Juo

Ja si myslím že je to v porádku. Je tam "Obytná zóna" a z teho vyplýva že keď idem z obytnej zóny mám dat prednosť v jazde ostatným vozidlám a ďalej keď je križovatka bez označenia tak sa rídzim pravidlem pravej ruky. To znamená že vozidlo prichádzajúce sprava má prednost. To kolko áut tade ide neni dúležité, navyše Obytná zóna neni autostráda, tak treba odbáčat na Robotnícku z Aleje né na Cementárenskú. :-) My z Cementárenskej sa len potešíme. :-) Obytná zóna je hlavne pro peších né pro pretekárú na autách.
27. jún 2018

Jozef Mráz

Tých 200-300 vodičov nech si ide do autoškoly oprášiť vodičák. A ked nepoznajú predpisy bude karambol. Za chyby sa platí. P. Šrank vy ste asi jeden z tých čo sa stále niekam ponáhlajú. Choďte teda do mestečka po Dlhej, túto križovatku radšej obchádzajte, aby ste namal ťukanec. Na Dlhej máte značiek habadéj. :-)
27. jún 2018

Ujo Juo

Pre istotu, na zopakování autoškole pro šekych co tade chodzá. http://www.hustopece.cz/jak-spravne-jezdit-obytne-zone-radi-dopravni-komisar Vyznačené je to dostatečne zrozumitelne a hlavná rovno je dopravný nezmysel, hlavná je v smere Na Aleji-Robotnícka, Cementárenská je vedlajší... Doštudovat... Dodržávat... Hlásim to policajtom aby to postrážili. :-)
29. jún 2018

Jozef Mráz

Keď ideme menit dopravné značenie navrhujem umiestniť pod Obytnú zónu značku "Zákaz vjazdu motorových vozidiel" a z druhej strany pri bývalém plote ( posledným parkovacím miestom ) Cevaservis "Jednosmerku" :-)
30. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V prvom rade pripomínam všetkým vodičom a ostatným účastníkom cestnej premávky, že samospráva nie je povinná suplovať činnosť autoškoly, máme mnoho skutočných a akútnych problémov, ktoré riešime a takéto "podnety" a odpovede na ne nás zaťažujú a oberajú o čas, ktorý by sme mohli venovať prospešnejšej činnosti.
Ďakujeme za pochopenie a napriek tomu, že to nie je v náplni našej práce uvádzame citáciu predmetného paragrafu zo zákona o cestnej premávke:

§ 20

Jazda cez križovatku
(1) Vodič, ktorý prichádza do križovatky po vedľajšej ceste označenej dopravnou značkou „Daj prednosť v jazde“ alebo „Stoj, daj prednosť v jazde“, je povinný dať prednosť v jazde vozidlám a ostatným účastníkom cestnej premávky prichádzajúcim po hlavnej ceste okrem chodcov, ktorí neprechádzajú cez križovatku v organizovanom útvare.

(2) Ak prednosť v jazde nevyplýva z odseku 1, vodič je povinný dať prednosť v jazde vozidlu prichádzajúcemu sprava.

Ing. Lívia Štulajterová
Referát územného plánovania a dopravy
Mesto Stupava
04. júl 2018

František Šrank

Vazena pani Stulajterova,

som sklamany z Vasej reakcie. Dat tento podnet do uvodzoviek a ze Vas tym zatazujem a oberam o cas, je od Vas velmi arogantne. Ak riesite aj ine podnety podla Vas "podnety" takymto sposobom, tak neviem co si mam o Vasej praci mysliet ale pozitivne to nie je. Cakal som fundovanejsiu odpoved Ale nie toto. To ste prehnala.
05. júl 2018

Marian

Pán Šrank, keďže reakcia samosprávy a aj iných diskutujúcich , nie je " podľa Vašeho " gusta" ", obrátte sa na svojho poslanca s návrhom na umiestnenie uvedenej značky, alebo sa obrátte s podnetom na dopravnú komisiu. Ani samospráva nemôže svojvolne umiestňovať značky ako sa jej zachce, je na to určitý postup a ten musí byť dodržaný.
22. júl 2018

František Šrank

Mozte mi povedat kde je ta dopravna komisia? Vy to tam nemozete posunut?
06. marec 2019

František Šrank

Tak dnes sa osadila znacka Hlavna a vedlajsia so stopkou na krizovateke Na Aleji s Robotnickou, ako som to navrhoval pred rokom ale bolo to zmietnute zo stola /vid vyssie/ a dalsimi "prispievatelmi - diskutermi", citujem Ing. Stulajterovou z Referátu územného plánovania a dopravy: ze nas taketo podnety zatazuju a oberaju o cas...
Asi nebol ten podnet taky bezvyznamny, ked sa to dnes vyriesilo presne tak ako somto navrhoval...
A este jeden postreh: po mojom upozorneni bola do krizovatky umiestnena znacka "KRIZOVATKA" co bola uplne zbytocna instalacia a investicia... Znacka sa teraz dala samozrejme dole...
Chcem sa podakovat tomu /alebo tym/, ktori tuto krizovatku "premenovali". Zvitazil zdravy sedliacky rozum...
Dakujem.
08. marec 2019

Jozef Mráz

p. Šrank len sa predčasne neradujte... práve ste kopli do osieho hniezda...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania