Minula sa farba po 3 rokoch

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Moje Meno 17. júla 2018

V auguste 2015 som pridaval podnet ohladne nedokonceneho dopravneho znacenia (https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/20143/minula-sa-farba). Par dni na to primator Roman Maros reagoval, ze o situacii SSC vie a pride to dokoncit... Uplynulo viac ako 3 roky, znacenie stale nebolo domalovane. Otazka teda znie, ci si p. Maros robi dobry den, pripadne kedy bude tato zalezitost dokoncena? viac ako 3 roky je ozaj dlha doba... A ako som uz pisal, slovo robi chlapa...

25. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V súvislosti s Vaším podnetom považujeme za potrebné Vás informovať, že komunikácia I/2 na Hlavnej ulici je cestou 1. triedy a jej správa, údržba a opravy sú plne v kompetencii Slovenskej správy ciest, čo je organizácia, ktorá nepatrí pod samosprávu a nie je jej ani podriadená. Slovenská správa ciest je samostatným subjektom, má svoje rozpočtové pravidlá a harmonogramy prác, do ktorých my, ako správca miestnych komunikácií nemáme kompetenciu zasahovať. Napriek vyššie uvedeným skutočnostiam Mesto Stupava pravidelne oslovuje menovaného správcu so žiadosťami o zabezpečenie údržby tejto cesty, obnovu dopravného značenia, či opravy výtlkov. Na základe našej iniciatívy Slovenská správa ciest začala v posledných dňoch s obnovou vodorovného dopravného značenia – maľujú sa tzv. tiene na kritických miestach, stredové čiary, a budú sa obnovovať aj priechod pre chodcov a zástavky autobusu. Ak sa stane, že vodorovné značenie je nedokončené, nie je to z dôvodu, že by sa „minula farba“, ale preto, že na mieste je nejaká prekážka, zväčša parkujúce auto a tak vodorovné dopravné značenie nie je možné namaľovať.


Ing. Lívia Štulajterová
Referát územného plánovania a dopravy
mesto Stupava
13. august 2018

Moje Meno

pani Stulajterova, este raz a pomaly si precitajte cely povodny prispevok aj s odpovedami p. Marosa. Evidentne, ste ho neprecitali s porozumenim. Tu nejde o to, ci cestu vlasty ferko, jozko, stupava, alebo SSC. Tu rovnako nejde o malovanie prechodov, zastavok autobusu na inych miestach stupavy. Ide tu o to, kedy bude dokoncene to, o com primator vyhlasi, ze to pride niekto v priebehu kratkej doby dokoncit. A ide tu hlavne o to, ze niekto odovzda nedokoncenu robotu, niekto to preberie a napriek upozornenie, ze sa jedna o nedorobok, to nikto tri roky nieje schopny napravit. A ide aj o to, ze ked najvyssi predstavitel mesta nieco verejne vyhlasi, mal by si za tym stat. ALebo radsej mlcat ked s tym nevie nic spravit.
07. január 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Správcom cesty I/2 je Slovenská správa ciest
09. január 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol na základe odpovede samosprávy preposlaný Slovenskej správe ciest.

Juraj Hurný
[email protected]
14. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. K žiadosti o obnovu vodiacich čiar v Stupave na ceste I/2, uvádzam následovné:
1- V rámci pridelených finančných prostriedkov neobnovujeme celé vodorovné dopravné značenie (ďalej VDZ), ale len tú časť ,ktorá si to vyžaduje.
2- Minimálne dva týždne pred zahájením prác informujem Mestský úrad Stupava o termíne zahájenia prác.
3-Zároveň požiadam o informovanie vodičov, aby v uvedenom termíne neparkovali autá na krajnici a umožnili obnovu VDZ.
4-Každoročne sa nájde množstvo vodičov pakujúcich na krajnici ,čo znemožňuje obnovu VDZ v danej časti

Budem iniciovať stretnutie so zástupcami mesta Stupava vo veci lepšej informovanosti vodičov pri obnove VDZ.

S pozdravom,

Cigánek Štefan
Správca komunikácie
SSC
29. august 2022

Anonym

@Admin: Od zadania podnetu ubehli 4 roky, pričom stanovisko vlastníka a súčasne správcu tejto pozemnej komunikácie bolo zverejnené vo Feb 2019. Odvolávka na pána Maroša je v súčasnosti irelevantná, pretože primátorom mesta bol v predošlom volebnom období. Odfotený úsek cesty je pred budovou MsÚ (Hlavná ul.) v blízkosti kaštieľa. Komunikácia so samosprávou už pravdepodobne neprebieha žiadna (navyše nie je zodpovedná za realizáciu dopravného značenia na tejto vozovke):
https://www.stupava.sk/o-meste/aktuality-1/stupavske-ulice-470sk.html
31. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.