Zahumenská ul- prejazdy nákladných áut

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Anna Vargova 11. augusta 2018

Na Zahumenskej ul. v Stupave-Mast v casti od COOP Jednota smerom na Bratislavu je povoleny prejazd aut do 7,5 T. Denne tu jazdia stovky nakladnych aut, ktore nie su dopravnou obsluhou. Prosim, aby ste tu poslali mestsku policiu, aby urobila napravu. Dakujem.

03. september 2018

Juraj Benko

V tomto prípade nejde o porušovanie predpisov.
Nákladné autá smú jazdiť ulicou Záhumenská - odbočiť môžu z ulice Hviezdoslavova. DZ B6 s doplnkovým DZ nad 7.5t je umiestnené na zlom mieste - t.j. pred križovatkou Hviezdoslavova, Záhumenská.

Smerom z ulice Hviezdoslavova je umiestnené iné DZ obmedzujúce vjazd vozidlám nad celkovú dĺžku 10m
Ak má nákladné vozidlo do 10m (čo má väčšina nákladných áut), nič mu nebráni jazdiť cez ulicu Záhumenská.

Pred 2 rokmi sa tento problém vyriešil :)
https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/32737/zakaz-vjazdu-vozidiel-nad-7-5-t-zahumenska
18. september 2018

Anna Vargova

dobrý den, Vy zverejnujete inu fotku a ja inu. Ja píšem o prejazde nákladných aut nad 7,5 tony po Záhumenskej pri odbočení z Hviezdoslavovej od Záhorskej Bystrice a pri vjazde cez Devínsku cestu v smere od Devinskej Novej Vsi. Na oboch miestach su uvedené značky zákazu vjazdu vozdiel nad 7,5 tony.
18. september 2018

Juraj Benko

Dobrý deň.

Ja Vám rozumiem. Len chcem poukázať na fakt, kvôli ktorému je jazda po celej dĺžke ulice Záhumenská a Devínska cesta nepostihnuteľná. Obrázok 1 - mapka

Ide o to, že autá nad 7.5 tony sa môžu dostať bez zákazu na na ulicu Záhumenská. Riešením by bolo jednoduché osadenie DZ na ulicu Záhumenská a nie na stĺp el. vedenia ešte na ulici Hviezdoslavova a nahradenie DZ obmedzenia na 10m vhodnejsim znacenim.
Obrázok 2
18. september 2018

Juraj Benko

Inak, ešte aj text "Okrem zásobovania" je celkom vtipný v tomto kontexte.
Znamená to jednoducho to, že akékoľvek nákladné auto, ktoré niečo niekam vezie má vjazd povolený.
(Domiesavač zásobuje betón na stavbu, nákladné auto zásobuje kamenivom na stavbu, Iveco zásobuje Jednotu, ujo Gejza zásobuje svoju domácnosť nákupom z Billy).
A čo je na tom vtipné? Že toto sa školí na každom školení vodičov a teda kým ten dodatok tam bude, autá Vám tam budú jazdiť tak či tak hore dole.
25. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme Vám za tento podnet. Vzhľadom na existujúce nejednoznačné dopravné značenie v tejto lokalite požiadame o stanovisko Regionálne cesty Bratislava, ktorý spravuje cestu druhej/tretej triedy. Na základe tohto stanoviska budeme hľadať komplexné dopravné riešenie pre komunikácie na uliciach Hviezdoslavova, Záhumenská a Devínska cesta.

S pozdravom


Ing. Pavol Baxa
ved. odd. všeobecnej a vnútornej správy
MsÚ Stupava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.