Parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Neriešený
meno
Peter 15. augusta 2018

Zdravím.Chcem upozornit na nebezpečné parkovanie na ul.Bezručova.Autá parkujú v protismere, nedodržanie vzdialenosti 6m. 3+3m v každom smere cesty.Výjazd z bytovky takmer nemožný.Nieje vidno cez zaparkované autá a vznikajú neraz nebezpečné kolízie a mnoho krát majú s tým problém aj T.S .Prosím o riešenie tejto situácie nakolko už to trvá dlhšiu dobu a ani M.P nereaguje na podnet.Vďaka.

07. september 2018

Juraj Benko

Nepredpokladám, že s tým samospráva niečo urobí. Mestská polícia nevie spraviť poriadok ani s vodičmi jazdiacimi po chodníku rovno pod ich kamerou v pešej zóne. Pričom stačí záznam poslať PZSR na priestupkové konanie a vodičovi môže byť uložená pokuta do 300 Eur a zákaz viesť mot. vozidlo až na dva roky. S dodržiavaním predpisov majú problém aj zamestnanci samosprávy.
Takže radšej asi volajte 158.
04. február 2019

Peter

Bezručova-parkovanie-problémové

Už viac krát som upozornoval na nesprávne parkovanie áut na Bezručovej ul.Autá parkujú v protismere,nieje dodržaných 6 m t.j. 3 metre v každom jazdnom pruhu.Bránia vo výjazde a výhlade áut z prilahlých pozemkov.Bránia pri prejazde vozidla t.služieb. Situácia začína byt neúnostna a nebezpečná.Prosím riešte to !
04. február 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme aktualizovali a opätovne preposlali samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
04. február 2019

Juraj Benko

Súhlasím s Petrom.

Parkovanie kade tade po celej Stupave už je normálne hnusné. škoda, že sa tieto podnety nedostanú rovno k primátorovi, ale vždy skončia v paprčiach MsP, ktorá ss tým nemá záujem nič robiť. Malé mesto, každý každého pozná.. Predsa nebudem riešiť Ďurovho syna, Jožovho brata atď.
Námatkovo jedna prechádzka po Hlavnej .
04. február 2019

Peter

Volat m.p.nič nerieši.Odtah mesto nemá a osadenie papuče nemá význam.Pokial mi parkuje auto pred garážou,alebo vjazdom na s.pozemok,tak si nepomôžem ja a ani susedia.Tu pomôže len dopravné značenie zákazu státia.Aj ked je jasné,že takéto parkovanie je zakázané!
04. február 2019

Juraj Benko

No práve.
Presne to o MsP som napísal. Nič sa nevyrieši. Narážal som aj na to, že takéto podnety majú často odpovede: "Zavolajte MsP".

Osobne myslím, že nejde stále o nových priestupcov, ale o opakujúce sa stádo. Takže týždeň rozdávania pokút a už tam nikto stáť nebude. Oni si to povedia aj medzi sebou :)

Mnohí však ani netušia, že sa niečoho dopúšťajú.
Však sa len pozrite na Vaše fotky. Všetci, až na to berlingo parkujú v protismere. Zákon 8/2009 Z. z. § 23 Zastavenie a státie (1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy...
To, že by tušili o nejakých 6 metroch utópia.
Závažnosťou je to rovnaký priestupok, ako porušenie zákazu státia a nerieši to nikto. Takže nejaké DZ v tomto prípade najskôr tiež "nezaberie". Zato 1-2 pokutičky a je hotovo. A teraz ten druhý problém - Jožov brat, Ďurov syn..
04. február 2019

Peter

V zmysle zákona o cestnej premávke č. 8/2009 § 25 sa nesmie stáť ani zastaviť pred bránou, výjazdom alebo parkoviskom:

(1) Vodič nesmie zastaviť a stáť

...
u) na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest.Dalej musí ponechat 6m 3+3m v každom jazdnom pruhu.
04. február 2019

Juraj Benko

No ano.. Takže vodiči páchajú 3 priestupky. Teraz už chýba len vymožiteľnosť. Budem sledovať, ako sa Vám s tým darí a držim Vám palce.
Prosím, napíšte sem, keď sa Vám niečo podarí vyriešiť. Mne sa to nikdy nepodarilo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania