Dopravná situácia

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Daniela Baxová 15. septembra 2018

Dobrý deň,
ako mieni mesto riešiť problém so stále sa zhoršujúcou dopravnou situáciou, cesta z Bratislavy trvá už viac ako hodinu. Od diaľničného privádzača k Bille sa nedostanete skôr ako za pol hodinu.- ak máte šťastie.
Situácia sa mesto vymkla spod kontroly staviate, plánujete novú výstavbu, pre občanov však v tomto smere nič nerobíte.

16. september 2018

Klára Španka

Pridala by som otázku, či je v plane odbremeniť autá napájajúce sa na hlavnú a potom odbočovanie na Volkswagen. Situácia je neúnosná a v plane je ešte viac domov vo výstavbe..
20. september 2018

Radovan

V Stupave sa v blizkej buducnosti planuju minimalne 2 velke bytove subory,celkom cca 250 bytov celkovo.Mesto Stupava dopravnu situaciu nezvlada uz dlhodobo a v blizkej buducnosti sa to nijako nezlepsi.Na urade su ludia ktory tuto situaciu ani riesit nechcu,ide im len o peniaze a o peniaze developerov.Neviem co je stale tak lakave v meste Stupava,ved okrem par obchodov a par restauracii tam prakticky nic nie je....
20. september 2018

Daniela Baxová

Lákavá je aj tá skutočnosť, že mesto nevyberá miestny poplatok za rozvoj -developéri sa tu cítia v raji.
20. september 2018

Radovan

Ano mesto Stupava je doslova raj pre developerov, pre obcanov bohuzial nie
03. október 2018

Daniela Baxová

Dobry den,

nerieseny!!!!!!
neposlat odpoved je tiez ukazkou komunikacie s obcanmi mesta.
04. október 2018

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

status podnetu neriešený sa pri podnete zmení automaticky ak samospráva na podnet nezareaguje do 14dní od zaslania podnetu. Podnet je v takomto prípade opätovne preposlaný samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]
04. október 2018

Daniela Baxová

Dobrý deň,

ďakujem za informáciu, táto skutočnosť mi nebola známa.
06. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dovoľujeme si odpovedať na Váš podnet i keď sa netýka priamo cestných komunikácií v správe mesta Stupava.

Činnosť cestného správneho orgánu na ceste I/2, teda na uliciach Hviezdoslavova, Hlavná a Malacká nie je v kompetencii mesta Stupava, keďže sa jedná o štátnu cestu 1.triedy. Cesty 1.triedy sú vo vlastníctve a správe štátu, pričom výkon správy zabezpečuje spoločnosť Slovenská správa ciest. V praxi to znamená, že akékoľvek zásahy, úpravy, či zmeny v organizácii dopravy môže vykonávať len kompetentný orgán, ktorým mesto Stupava nie je.

Napriek tomu má mesto Stupava dlhodobú snahu o riešenie neúnosnej dopravnej situácie, a preto opakovane komunikuje s príslušným správcom o možnostiach odľahčenia dopravy na ceste I/2.

V zmysle vyššie uvedeného mesto Stupava nad rámec svojej pôsobnosti vyvinulo nasledovné kroky:

1.) pripravilo projektovú dokumentáciu pre zmeny v organizácii dopravy na ceste I/2, tzv. „ľavé odbočenia“, ktoré by zabezpečili plynulosť cestnej premávky v dopravných špičkách (bližšie informácie poskytnú pracovníci MsÚ počas stránkových hodín a po telefonickej dohode).

2.) zabezpečilo realizáciu vodorovného dopravného značenia, tzv. „tieňov“, ktoré zamedzujú parkovaniu bezohľadných vodičov, brániacich vo výhľade a výjazde z vedľajších komunikácií a zabezpečujú lepší rozhľad v oblasti priechodov pre chodcov. Realizácia tohto dopravného značenia bola možná len na tých miestach, kde sa podarilo v spolupráci s políciou odstrániť autá bezohľadne parkujúcich vodičov.

3.) v súčasnosti je so správcom tejto cesty prerokovávaná možnosť preložky trasy cesty I/2 mimo zastavané územie mesta Stupava. To je však opatrenie, ktoré je možné zrealizovať v dlhšom časovom horizonte a samozrejme za podpory orgánov kompetentných rozhodovať o tejto alternatíve.


Ing. Lívia Štulajterová
Referát územného plánovania a dopravy
Mesto Stupava
12. január 2019

Katarina S

Dobry den. Podla by vecerne zapchy aspon z casti obmedzil semafor umiestneny v centre mesta pri prechode pre chodcov. V podvecernych hodinach skoro kazde 2-3 auto musi zastavit aby pustilo jedneho chodca a tym sa doprava spomaluje. Keby kazdych 30 sekund mali chodci zelenu na 10-15 sekund, a prechadzali by v skupinkach, nie ako husi po jednom, doprava by bola plynulejsia.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania