Nebezpečné predchádzanie Nová

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Martin 30. októbra 2018

Dobrý deň,

Chcel by som sa spýtať na riešenie problému na Novej ulici v úseku medzi odbockou na Lesnu ulicu a makovicami kde chodník pokračuje na druhej strane a predchádzanie na druhu stranu hned za zákrutou je veľmi nebezpečné hlavne pre mamičky s kociarom. Prechod pre chodcov tam nieje a prichádzajúce autá od Stupavy nemôžu spozorovať chodcov včas. Navyše rýchlosť áut je veľakrát vyššia ako 50km/h čomu pomôže iba spomalovac.
Vopred ďakujem za informácie ako budeme riešiť tento problém ktorý sa týka hlavne bezpečnosti chodcov.
Prajem pekný deň.

06. november 2018

Odkaz pre starostu

Samospráva zmenila zodpovednosť za tento podnet na Regionálne cesty Bratislava ako zodpovednú inštitúciu. Tento podnet bol preposlaný zodpovednej inštitúcii.

Juraj Hurný
[email protected]
08. november 2018

Oľga Noskovičová

Dobrý deň, ešte 5.1.2018 sme odpovedali na takúto istú žiadosť." Základnou podmienkou bezpečného priechodu je dostatočný rozhľad na ceste, pri priechode nesmie chodec prekonávať prekážky(smerové oblúky na ceste pred aj za križovatkou s MK Lesná, zvodidlá vpravo od mesta pred križovatkou, vľavo za križovatkou, stĺp elektric. vedenia, oplotenie domu č.56 až po kraj vozovky.Bezpečný priechod musí viesť z chodníka na chodník. Úsek cesty je pre zriadenie priechodu nevyhovujúci.Máme informáciu, že mesto má pripravenú dokumentáciu úpravy MK Lesná, v ktorej dúfame že je
zahrnutá aj križovatka s ul. Nová, vrátane pohybu chodcov v blízkosti križovatky..
30. december 2018

Michaela Izsóf

Podobná situácia je na Železničnej. Prechod pre chodcov žiadny, za Krajnu prudká zákruta, síce zóna 30 v istom úseku ale auta tam idú bežné nad 50km/h. Tiež čakám kedy tam niekoho zrazí a možno potom to mesto začne aj riešiť.
09. apríl 2019

Jan Maliak

Chcel by som poziadat o znizenie najvyssej povolenej rychlosti na 30km/h na ul Nova v useku medzi krizovatkami Nova-Duklianska (1. krizovatka v smere od centra) az po zjazd k arealu futb. stadiona (k Makoviciam).
Odovodnenie:
- je tu mimoriadne uzka vozovka a v tomto useku su dve neprehladne zakruty pre vozidla jazdiace po ul Nova
- vozidla pripajajuce sa z ul Lesna, Duklianska maju velmi obmedzeny vyhlad
- od krizovatky s Lesnou smerom do centra je extremne uzky chodnik v tesnej blizkosti vozovky, ktora je samotna nepostacujuca na prejazd 2 vozidiel subezne v oboch smeroch
- neexistujuci prechod pre chodcov na ul Nova napriek chodniku pokracujucemu na opacnej strane vozovky
- celorocny! zvyseny pohyb deti a rodin s detmi (lesna skolka,detske ihrisko,areal futb. stadiona), blizka bus zast.
30. apríl 2019

Oľga Noskovičová

Dobrý deň, o súhlas s novým dopravným značením sa obráťte na ORPZ, ODI Malacky. Ak bude dopravná značka schválená a určená Okresným úradom Malacky, odb. cestnej dopravy a pozemných komunikácií, RCB. as. značku osadí. V mene občanov má povinnosť túto žiadosť podať mesto.
29. január 2022

Zuzana

Zdravím, chcem sa spýtať či nejak pokročil tento priechod? Ešte stále je to tam nebezpečné na prechádzanie a áut iba pribúda.
30. január 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.