Hviezdoslavova-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Daniela Baxová 30. januára 2019

Dobrý deň,
som si vedomá skutočnosti, že problém sa netýka priamo mesta ale týka sa jeho obyvateľov. Nemôže byť vedenie mesta nápomocné pri riešení problému so zverou smer Stupava - privádzač na D2. Na tomto krátkom úseku je prejazd autom bez stretu so zverou vždy malým osobným víťazstvom a nik to nerieši.
Možno by pomohlo, keby sa odstránili diery v plote.
Ďakujem
Baxová

31. január 2019

Ján Baník

Hviezdoslavova-zviera-túlavé

Dobrý deň,

chcem sa opýtať, či sa niečo nedá urobiť s prebiehavaním lesnej zveri cez cestu na vjazde do Stupavy smerom zo Záhorskej Bystrice. Je mi jasné že je to ťažko riešiteľný problém. Za posledný týždeň som tam videl 4 nehody, jednej z nich som bol aj očitým svedkom. Nie je to dobré pre zver a majiteľov áut to rovnako nepoteší.
01. február 2019

Karol Rástočný

D4 (privádzač) je neskolaudovaná rozostavaná diaľnica s výnimkou na využívanie. Preto tam nie je ani dokončené diaľničné oplotenie. Obávam sa, že s tým mesto nič nespraví, je to v kompetencii diaľničnej spoločnosti. Jedine, že by sa mu podarilo zatlačiť v nejakom juhozáhoráckom spoločenstve obcí na dobudovanie D4 (to sa momentálne odsunulo niekde do 2026, hotové to malo byť 2016). Spojnica so Záhorskou je zas mimo kompetencií mesta, správca je tuším kraj. Štandard ciest 1. triedy nevyžaduje oplotenie a je ho problém aj realizovať z ekologických a územnoprávnych dôvodov. Čo sa mestu môže podariť je vyžiadať osadenie značky - pozor zver, tak ako je tomu na D4. To pomôže aspoň tým, čo daný úsek nepoznajú. Kým sa nedokončila rozostavané cesty a do zákona sa nedostane nutnosť budovať zelené koridory pre migráciu zvery, tak sa obávam, že nestane nič iné len jazdiť opatrne.
01. február 2019

Daniela Baxová

Dobry den p.Rastocny,
nehovorim o privadzaci, precitajte si prosim dokladne moj podnet, ide o cestu Bratislavskeho samospravneho kraja. Je smutne, ze oplotenie taj je, je vsak neudrziavane, predpokladam v sukromnom vlastnictve. Nehladame pomoc formou co sa neda ale hladame riesenie pre obyvatelov. Denne po tomto useku prechadzaju tisice vozidiel.
03. február 2019

Karol Rástočný

Dobrý deň. Nechcel som povedať, že pomoc nie je, ale že samospráva s tým bohužiaľ nič nespraví - nemá na to páky a sú určité predpisy, ktoré neumožňujú súvisle oplotenie ciest prvej triedy. Nebol to útok a považujem pripomienku za dôležitú, len nie správne smerovanú. Priznám sa, že som teraz tým privadzádzačom zmätený a neviem, ktorú cestu ste myslela. Ak sa jedná o cestu z Lamača, cez Záhorskú do Stupavi, tak to oplotenie (betónové stĺpy) sú pozostatkom oplotenia prevažne ovocných sadov. Zároveň ak ide práve o túto cestu, tak pôvodcom veľkého množstva nehôd je nedodržiavanie rýchlosti (nevravím, že všetkých).
04. február 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Slovenská správa ciest
04. február 2019

Daniela Baxová

Dakujem za odpoved, mam tuto odpoved povazovat za konecnu reakciu samospravy? Len oznam kto je zodpovdedny subjekt?
04. február 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
takáto odpoveď samosprávy je automatickou odpoveďou, takúto odpoveď nastavia ako predvolenú v prípade, ak chcú zmeniť zodpovednosť na iný subjekt. V prípade tohto podnetu teda už priamo my budeme kontaktovať Slovenskú správu ciest.

Juraj Hurný
[email protected]
04. február 2019

Daniela Baxová

Ďakujem za ochotu riešiť situáciu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.