Budovateľská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Lucia 12. apríla 2019

Jedná sa tu prosím o súkromné parkovisko?? v blízkosti parkoviska sa nenachádza značka ktorá by upozorňovala na súkromné parkovisko,napriek tomu sa nám stáva že si nájdeme na skle auta nalepený odkaz že je tam zákaz parkovania (súkromné parkovisko). Je to najbližšie parkovisko k môjmu bytu,preto ho využívam pokiaľ je tam voľné miesto. Potrebujem vedieť či mám právo využívať tento priestor na parkovanie.Ďakujem

13. apríl 2019

Anti Korporat

Podla katastra su vlastnikmi pozemkov okolo bytoviek sukromnici, takze ano, aj to parkovisko sa na tom pozemku nachadza a tym padom je sukromne.
13. apríl 2019

Karol Rástočný

Ak tam nie je príslušná značka, tak aj keď je parkovisko na súkromnom pozemku, nejedná sa o súkromné parkovisko s potrebou udelenia práva na parkovanie. Podľa stavebného zákona je staviteľ povinný vybudovať určitý počet verejných parkovacích miest a je už na dohode s mestom či mu ich potom odovzdá, alebo ich bude spravovať sám. Ak si ich aj nechá v súkromnom vlastníctve nemá právo ich svojvoľne prihlásiť za súkromné.
13. apríl 2019

Lucia

Ďakujem za názory,vlastníctvo parciel na ktorých sú vybudované tieto parkovacie miesta som si samozrejme overila z katastrálnych dát. Všetko predsa niekomu patrí,napriek tomu som si nebola istá či sa jedná o verejné alebo súkromné parkovisko,nakoľko ma o tom žiadne značenie na parkovisku neinformovalo.
26. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Dobrý deň,
uvedené parkovanie sa nachádza na súkromnom pozemku (overená informácia).
S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
23. máj 2019

Andrej Pollak

Vodič predsa nieje povinny si zistovat majitela pozemku z katastra, ale riadit sa dopravnymi znackami. Je tam znacka? Nie je. Je miesto ohradene? Takisto nieje. Moze sa tam teda parkovat, lebo v tomto momente je to verejne parkovacie miesto, bez ohladu nato, kto je majitelom pozemku pod parkovacimi miestami. Cudujem sa len odpovedi samospravy, lebo ta si vie lahko zistit ci dalo stavebne povolenie na sukromne parkovisko alebo verejne. Miesto toho zistuje ci pozemok je sukromny.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania