Cementárenská-znečisťovanie-ovzdušia

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Problém 09. mája 2019

Dobrý deň na cementarenskej ulici su premnozene holuby, ktore zneprijemnovali zivot uz od zaciatku ako tu ludia zacali byvat. Po Zburani stavby pred bytovými domami sa existencia tu ešte viac zhoršila. Vykali od holubov sú na dennom poriadku na balkonoch autách skrátka v sade na okolí. Viete snáď hádam všetci dobre, že holub je jeden s najväčších roznasacom chorôb. Človek si tu vyvesi pradlo a keď ho nemá špinavé od prachu čo lietajú auta do priemyselnej zóny tak ich najde os***e od holubov. Touto cestou prosím pana primátora aby sa sem prišiel pozrieť okolo 19 00 kedy už si tu tie holuby posadaju že koľko ich tu je. A čakám riešenie nech aj my si tu vieme žiť ako ľudia.

09. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tento problém vnímame a momentálne čakáme na stanovisko z oddelenia životného prostredia, nakoľko proces so živými tvormi nie je jednoduché riešiť, aj keď spôsobujú problémy. Daný objekt tieto problémy generoval a po jeho zbúraní, by mohlo nastať roztrúsenie holubov (informácia z oddelenia Životného prostredia). Budeme to naďalej sledovať, získavať informácie ako tento problém efektívne riešiť a budeme Vás informovať.
Kto? Oddelenie životného prostredia MsÚ
Kedy? 3. štvťrok 2019

Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
10. máj 2019

Problém

Roztrusenie znamená aj takéto ubytovanie na balkónov a strechach
21. máj 2019

Zuzana

Chudaci holuby, vzali im ich niekolko desatrocny domov..su to zive tvory, neni sa co cudovat. Kazdy tvor by hladal novy domov, este stale su splasene...Volakedy tu aj lastoviciek bolo viac...
22. máj 2019

Problém

Zuzana hej a keď máte na balkóne toto tak to je pohode ? Už sa mi obracia zaludok stoho
27. máj 2019

Ludovít

V OBI kupite take plastove ostne aby si vam holuby nesadali na balkon. Pripadne si kupte plastove napodobeniny dravych vtakov. Aspon kym mesto nevyrieši tento problem.
13. jún 2019

Marek

Malé plochy sa možno dajú ochrániť ostňami, ale keď sa holuby nasťahujú na strechu domu, pod fotopanely, apod., takéto rozptýlenie kŕdľa nebude v poriadku. Je jasné, že vtáky sú v strese z nových podmienok, ale vlastnici z okolia tu situáciu nezavinili. Ako to bude mesto riešiť? Holuby si už miesto našli, nikam nepôjdu. Má si každý vlastník zháňať vlastného dravca?
10. apríl 2020

Lucia

Dobrý deň. Aké sú aktuálne informácie z pozorovaní oddelenia Životného prostredia? Podľa obyvateľov zvýšený výskyt holubov z vedľajšej zlikvidovanej stavby, žiaľ, naďalej pretrváva a je potrebné ho riešiť. Ďakujem.
24. august 2020

Marek Cesnak

Dobrý deň. Už nejaký čas nám znepríjemňujú život holubie exkrementy na balkónoch a autách. Dokonca to zašlo tak ďaleko, že som musel dávať lakovať 3 diely na aute. Holubie exkrementy sú tak agresívne, že vyžerú do laku flaky. Bol by som rád, keby sa týmto problémom začala samospráva seriózne zaoberať. Ponúkané riešenie namontovať všade kde sa dá hroty proti holubom nie je postačujúce. Určite by pomohol odchyt holubov. Ak mesto na odchyt nemá peniaze, malo by požiadať developera, ktorý je za celú situáciu zodpovedný. Pred zbúraním starej budovy s holubmi nikdy nebol problém. Neriešením situácie riskujeme šírenie chorôb a nekonečné umývanie balkónov a finančne nákladnú opravu autolaku.
31. august 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kompetentní boli o tom informovaní. Čakam na poskytnutie informácií. Po ich obdržané Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
02. september 2020

Zuzana

Presne, tiez si myslim, ze su to zive tvory, aj ked teda zneprijemnuju niekomu zivot - co teda chapem, ze vas to trapi. Ale presne, existuje cokolvek proti holubom, namontujte si nieco...kupte si toho havrana ktory ich plasi. Ved sa preboha zariadte. Co chcete od uradu? aby ich postrielali? otravili???
02. september 2020

Marek Cesnak

Zuzana ak si to prečítate ešte raz s porozumením nikto tam nepíše o postrielaní a otrávení. Píše sa tam o "odchyte holubov". Tento spôsob je humánny a mal by byť aj účinný. Viac na: http://odchytholubov.eu/

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.