Železničná-trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení

neupravena plocha okolo stareho zeleznicneho mosta a potoka mlaka.

18. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Uvedený pozemok nie je vo vlastníctve mesta Stupava a tak nie je možné zo zákona na ňom vykonávať žiadne činnosti. Prosím, obráťte sa na vlastníka pozemku. Z daného označenia a foto nie je jasné či je to JAGY s.r.o., Dušnica 16, Rohožník, PSČ 906 38, SR (pozemok končí kúsok za budovou) alebo COMERSET s.r.o., Šustekova 6, Bratislava, PSČ 851 04, SR (pozemok pokračuje popri potoku). Vaša foto alebo ukazuje aj na pozemok Železnice Slovenskej republiky, Bratislava v skrátenej forme "ŽSR", Klemensova 8, Bratislava, PSČ 813 61, SR, IČO: 31364501.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
18. september 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Z daného označenia a foto nie je jasné či je to JAGY s.r.o., Dušnica 16, Rohožník, PSČ 906 38, SR (pozemok končí kúsok za budovou) alebo COMERSET s.r.o., Šustekova 6, Bratislava, PSČ 851 04, SR (pozemok pokračuje popri potoku). Foto alebo ukazuje aj na pozemok Železnice Slovenskej republiky, Bratislava v skrátenej forme "ŽSR", Klemensova 8, Bratislava, PSČ 813 61, SR, IČO: 31364501.
22. september 2019

Odkazprestarostu.sk Stupava

Podnet bol preposlaný ŽSR so žiadosťou o vyjadrenie, či je daný pozemok v ich vlastníctve.

Petra Kňazeová
Administrátor portálu Odkaz pre starostu pre mesto Stupava
13. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

k podnetu „Železničná-trávnatá plocha-nepokosená“, Vám Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) dávajú nasledovné stanovisko:

Z bližšieho popisu a priloženej fotografie konštatujeme, že pozemok, ktorý by mohol byť dotknutý predmetom podnetu, je pozemok parc. č. 1943/3 KNC v k.ú. Mást I. Bez ohľadu na to, či to zodpovedá skutočnosti, vykonáme údržbu zelene pozemkov v našej správe, v predmetnej lokalite. Túto činnosť však zabezpečujeme dodávateľsky z externého prostredia. Tomuto však predchádza spracovanie cenovej kalkulácie dodávateľa na predmetnú službu (na základe obhliadky) a interný administratívny proces pre vystavenie objednávky.

Z fotografie v podnete je zrejmé, že cez predmetný pozemok si občania zriadili prístup k iným nehnuteľnostiam. Upozorňujeme, že pozemky v správe ŽSR nie sú verejným priestranstvom a akékoľvek ich využívanie cudzími právnickými alebo fyzickými osobami, bez ohľadu na účel a spôsob užívania, je viazané majetkoprávnym vysporiadaním (vecné bremeno, nájomná zmluva, kúpno-predajná zmluva).

Prajem pekný deň!

Ing. Ľubomír Mitas

Manažér externej komunikácie
Odbor komunikácie a marketingu
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky
Klemensova 8, 813 61 Bratislava
+421 903 520 132
+421 2 2029 5983

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania