Cementárenská-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
Anonym 30. októbra 2019

Dobry den,

chcem sa spytat, znacka o zakaze vjazdu nakladnych aut do arealu cevaservisu je tam pre srandu kralikov ? Denne ju porusuju desiatky kamionov a nakladnych aut a veselo si to sinu okolo vchodov do bytoviek niekedy aj 40-50.

Ma tato znacka nejake vynimky ? Ak nie, mozem volat hliadku na kazdy kamion co si to cez nu prezenie ?

31. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som o bližšie informácie. Po ich obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
01. november 2019

Obyvatel 42

Môžeme vyžiadať hliadku na sledovanie dopravnej situácie a porušovaniu predpisov? Ak hej, tak chceme policajtov vidieť na tejto komunikácii častejšie. Keby niekto ešte pomohol s určením času aby neprišlo k situáci ze sa tam nič nedeje a polícia by tam už nezavitala
03. november 2019

Anonym

Tatrovky veselo litaju hlava nehlava do zakazu, v pripade potreby poskytnem viac foto
04. november 2019

Milan Balbický

No jo, prave si si podpisal ortiel :D Lebo ano je tam zakaz. Ale ked nepojdu tade, pojdu krizom cez to “stavenisko”. Ktore uz malo byt davno prec, ale mesto to nezaujima a nic proti tomu nerobi...A len potom sa tam bude prasit, kedze vzadu sa stavia hala a nejak sa tam tie nakladiaky dostat musia :/
04. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som vyjadrenie z Referát územného plánovania a dopravy:

"Cestný správny orgán mesta Stupava k tomuto podnetu dáva nasledovné stanovisko: Komunikácia na ul. Cementárenské je súkromná komunikácia, ktorá slúži v rámci existujúcej a funkčnej priemyselnej zóny ako jediná prístupová komunikácia k existujúcim priemyselným a obchodným prevádzkam. Na tento účel bola vybudovaná a tento účel doposiaľ nebol zmenený, keďže areál Cevaservisu je stále existujúcou a funkčnou priemyselnou zónou do ktorej boli dodatočne umiestnené obytné budovy. Čo sa týka predmetného dopravného značenia obmedzujúceho vjazd nákladných automobilov, toto bolo osadené výhradne z dôvodu zabezpečenia zákazu vjazdu nákladných áut na ulicu na Aleji pričom vlastník komunikácie - spoločnosť Cevaservis s osadením súhlasil jedine za podmienky, že do existujúcich priemyselných prevádzok mu nebude obmedzený prístup. Z tohto dôvodu majú niektoré nákladné autá vjazd povolený."

Požiadal som ešte o vyjadrenie náčelníka MsP Stupava. Budem Vás informovať po jeho obdržaní.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
04. november 2019

Anonym

A co na to dopravny inspektorat ? Ak je to tak ako tvrdite tak znacku posunte o krizovatku dalej popripade treba doplnit vynimkovu znacku pod hlavnu, kedze momentalne nema ziadnu ucinnost.
08. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
umiestňovanie dopravného značenia sa vždy deje v súčinnosti s dopravným inšpektorátom.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
26. november 2019

Daniela Baxová

V Stupave si Cevaservis robi co uzna za vhodne, pri Pneuservise, ktory hranici na obytnu zonu, kazde rano startuju nakladne vozidla ( o 05:00 hod.), nastartovane bezia najmenj 15 min., smrad nafty sa siri aj na ul.Sama Tomasika. Akonahle vznikne podnet nasmerovany na Cevaservis, mesto Stupava sa stiahne a neriesi.Pripada mi to, ze urcitej casti Stupavy vladne Cevaservis.
12. október 2021

Robert Hromada

Cementárenská-Porušovanie zákazu vzjazdu

Dobrý deň,

Predpokladám, že na môj podnet nikto neodpovie, alebo ho len akože bude riešiť ako aj pri iných dôležitých veciach, ale nedá mi to.
Na cementárenskej ulici je značenie o zákaze vjazdu nákladných vozidiel a bežne tade prechádzajú desiatky nehladných MV, dokonca hneď parkujú za touto značkou. (mám aj "krásne" video, ale to tu nejde pridať) Neviem teda, či máte s nimi nejakú dohodu, ak áno, mali by sme o tom mať podľa mňa informácie.
Dosť čo ráno o pol siedmej (aj v soboty) začne obrovská zbíjačka rozbíjať (neviem čo) ale to samozrejme Vám je jedno, bývate asi niekde inde, ale chcem aspoň poukázať na toto porušovanie cestnej premávky, alebo poprosím aspoň o informáciu, či majú nejaké povolenie, za ktoré mesto berie peniaze a vďaka tomu môže investovať do rozvoju mesta.
Ďakujem
12. október 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol preposlaný samospráve s upozornením na aktualizáciu.

S pozdravom,

Barbora Peregrim
Odkaz pre starostu
[email protected]
03. september 2022

Anonym

@Admin: Dobrý deň, pôvodný podnet z Okt 2019 sa týka nedodržiavania zvislého dopravného značenia B6 - Zákaz vjazdu (vstupu) pre nákladné vozidlá. V danom prípade ide o zákazovú značku umiestnenú oproti bytovému domu so súp. č. 3063. Platnosť zvislých značiek upravuje § 3 vyhlášky MV SR č. 30/2020 Z. z. o dopravnom značení:
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2020/30/20220330#paragraf-3

Pod uvedenou dopravnou značkou nie je umiestnená žiadna dodatková tabuľka, ktorá by spresnila, doplnila, obmedzila alebo rozšírila význam zvislej značky, zákaz preto platí pre všetky nákladné vozidlá. Navyše, ak primárnym cieľom bola regulácia nákladnej dopravy na ulici Na aleji, dopravná značka mala byť osadená ďalej. Projektovú dokumentáciu týkajúcu sa dopravného značenia odsúhlasuje Okresný dopravný inšpektorát PZ v Malackách. Mohli by ste ich prípadne požiadať o stanovisko? Kontakt prikladám:
https://minv.sk/?okresne-riaditelstvo-policajneho-zboru-v-malackach

Pridávam aj ortofoto z webovej aplikácie ZBGIS. Vyznačené je:
- miesto, kde je v súčasnosti umiestnená zvislá dopravná značka B6 (červený bod)
- trasa, ktorou premávajú nákladné vozidlá do areálu Cevaservisu (červené šípky)
- križovatka, na ktorej by umiestnenie značky dávalo väčší zmysel (žltý bod)
- ulica Na aleji, ktorá sa nachádza na pozemku s parc. č. 4136/3 (LV 2783) a ktorej vlastníkom je mesto Stupava
03. september 2022

Anonym

@Admin: Podnet pána Róberta z Okt 2021 sa týka porušovania vyššie spomínanej zákazovej značky, aj stavebných prác. V danej lokalite prebieha v súčasnosti výstavba bytového komplexu, takže miestni obyvatelia sú vystavení vyššej hladine hluku. Otázku ohľadne VZN, ktorým mesto Stupava reguluje činnosť stavebných firiem, som položila samospráve 19. júla 2022 v podnete ID 107207, na odpoveď stále čakám:
https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/107207/pod-kopcami-stavby-a-budovy-prekracovanie-limitov-prasnosti
05. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania