Konvalinková-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Vyriešený
meno
Olívia 05. novembra 2019

Prosím, kde sa presne bude nachádzať budúca nová materská škôlka na Zvončekovej ulici? Zmizne konečne tá zvláštna, takmer zhrdzavená červená, nepoužívaná železná konštrukcia a školka sa postaví tam alebo bude priamo na 90-stupňovej neprehľadnej zákrute? Môže sa vôbec budova postaviť na zákrute a ohrozovať parkovaním rodičov premávku plne využívanej ulice?

08. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som o bližšie informácie. Po ich obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
27. november 2019

Juraj

Dobry den, taktiez povazujem vzdialenost budovy od cesty za nedostatocnu. Architekt nemyslel na dopravnu obsluhu tohto konkretneho miesta.

https://www.stupava.sk/e_download.php?file=data/uredni_deska/obsah35_16.pdf&original=Priloha_MS_Zvoncekova.pdf

Pri pocte 80 deti + personal + ostatne sluzby (dovoz potravin atd.) to moze byt v najvytazenejsom case aj do 100 aut ráno aj poobede.

Podotykam, ze pred budovou je planovanych iba 14 parkovacich miest + 1 pre ŤZP. Z bocnej strany vidno len spevnenu strkovu cestu, ktora predpokladam bude vyuzivana minimalne. Deti musia rodicia odprevadit do budovy. Nikto neratal s tym, ze niekde musia zaparkovat? Chaos v tejto neprehladnej zakrute bude este horsi ako je to na Školskej ulici.
19. február 2020

Olívia

Ešte by som sa chcela opýtať na jednu vec. V letných mesiacoch, keď je sucho a vysoké teploty, býva v tejto oblasti znížený tlak vody v dôsledku napúšťania bazénov. Po výstavbe tejto 100-kapacitnej materskej školy bude ako riešený nedostatok vody pre obyvateľov bývajúcich v okolí?
Zaujíma vôbec niekoho z kompetentných, že ľudia z okolia majú pripomienky k plánu výstavby? Alebo si tu len bezcieľne vylievame naše vlastné skúsenosti a dávno je rozhodnuté, pretože nikto z kompetetných v tejto lokalite nebýva?
25. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som informáciu z Oddelenia územného rozvoja a životného prostredia:
"1. Kovová konštrukcia
Kovová konštrukcia nepatrí mestu, ale je vo vlastníctve súkromnej osoby. Podľa našich informácií, má majiteľ konštrukcie v pláne túto zlikvidovať a postaviť na jej mieste stacionár pre seniorov. Tento úmysel je zatiaľ len v rovine ústneho zámeru, takže mesto v tomto prípade nemôže nič sľúbiť, alebo garantovať.
2. Situovanie škôlky
Škôlka bude stáť mimo železnej konštrukcie. Dopravná obsluha je navrhnutá autorizovaným projektantom a schválená dopravným inšpektorátom v Malackách, takže môžeme ubezpečiť verejnosť, že tento problém je vyriešený tak, aby bola zachovaná maximálna bezpečnosť všetkých. "

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.