Karpatská-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

Uzavretý
meno
Milan 20. februára 2020

Práve v týchto dňoch prebieha rozkopávka jedinej prístupovej cesty na konci Karpatskej ulice k záhradkárskym osadám Ovocinár a Lintávy. Nachádza sa tam cez 400 nehnuteľností vlastníkov platiacich dane z nehnuteľností mestu Stupava. Cesta kedysi asfaltová, roky chátra nikto sa o ňu nestará a bývalý primátor sa vyhováral na zlých poslancov a ich neochotu niečo s cestou robiť.
Dnes 19.2.2020 je cesta na konci Karpatskej rozkopaná prechádza sa cez vedľajšiu parcelu. A na ceste je blatová pohroma už aj tak na skoro neprejazdnej ceste.
Otázky na pána primátora:
1-Previezol sa niekedy niektorí z poslancov, alebo kompetentný pracovník po spomínanej ceste?
2-Ako je dohodnutá zmluvne úprava cesty po ukončení zemných prác,ktoré momentálne prebiehajú?
3-Ako je vyriešený príjazd IZS do záhrad?

24. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som o bližšie informácie. Po ich obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
28. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som informáciu z Referátu územného plánovania a dopravy:

"Spevnená plocha na pozemkoch s parc.č. 963/251, 963/337 reg. C a 6287 reg. E nie je miestna ani účelová komunikácia, preto nie je možné v zmysle cestného zákona pri starostlivosti a údržbe týchto pozemkov pristupovať k ním ako k pozemnej komunikácii, kde má poverený správca presne definované kompetencie a povinnosti vyplývajúce z tohto zákona. Obec je povinná pravidelne spracovávať štatistické údaje o pozemných komunikáciách vo svojom vlastníctve a z nich následné vychádza pri návrhu a tvorbe rozpočtu na správu a údržbu pozemných komunikácií. To je dôvodom, prečo obec nemôže na opravy tejto plochy čerpať prostriedky z rozpočtu určené na program údržby pozemných komunikácií. Z uvedeného teda vyplýva, že akákoľvek iniciatíva zo strany mesta týkajúca sa opráv a údržby na tejto spevnenej ploche nemôže byť financovaná z programu údržby pozemných komunikácií , avšak nie je vylúčené opravy realizovať z iných možných zdrojov získaných napr. sponzorsky, alebo v súčinnosti s vybranou skupinou obyvateľov danej lokality – uvediem príklad: už niekoľkokrát si vlastníci pozemkov v priľahlých záhradkárskych osadách vo vlastnej réžii zabezpečili materiál na úpravu a mesto poskytlo potrebnú techniku a pracovníkov na vyrovnanie spevnenej plochy.

K podnetu ďalej uvádzame, že stavebník, ktorý vykonáva v predmetnom území rozkopávky, má vymedzené podmienky, za ktorých rozkopávku musí uviesť do pôvodného stavu a následne odovzdať vlastníkovi pozemkov, teda mestu Stupava.

Čo sa týka obmedzenia cestnej premávky, stavebník musí postupovať podľa projektu organizácie dopravy počas výstavby, ktorý schválil Okresný dopravný inšpektorát Malacky."

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania