Čakankova-vertikálna značka-zle otočená

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený

Dobry den. takto umiestnenu znacku si asi nevsimne ziadny cyklista, ktory prefrci cez otvorenu branu parku.

27. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Požiadal som o bližšie informácie, či je možné značku presunúť. Po ich obdržaní Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
27. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
obdržal som informáciu z Referátu územného plánovania a dopravy, že daná dopravná značka sa nachádza na objekte, ktorý patrí Bratislavskému samosprávnemu kraju a preto s ňou mesto nemôže manipulovať. Preto je nutné sa obrátiť na BSK a podnet adresovať im.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
27. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: BSK
04. máj 2020

Marian

Nič v zlom, no nemyslíte, že sa " škrabeme pravou rukou za ľavým uchom " ? Poslednú dobu som si všimol, že veľa podnetov končí tým že zodpovedným subjektom je niekto iný. Možno sa mýlim, ale mnoho občanov by očakávalo, keby ten " iný subjekt " oslovilo mesto a nie občan. Jednak by to malo " väčšiu váhu " a jednak by o krokoch a postupe bolo informované aj práve mesto. Takto sa mi tieto vaše statusy zdajú čisto alibistické, bez záujmu niečo vyriešiť. Viete s tým prosím niečo spraviť ?
04. máj 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

Andrea Addová
Odkaz pre starostu
[email protected]
10. máj 2020

Juraj Benko

Značka neplní účel aj keby kde bola. Zákazové značky sú umiestnené len pri tomto jednom vchode, takže z hľadiska premávky (aj motorových) vozidiel nemá vplyv na prevádzku parku.
31. júl 2022

Anonym

Dobrý deň, dopravná značka B11 - Zákaz vjazdu bicyklov je umiestnená pri každom vstupe do kaštieľskeho parku, rovnako ako prevádzkový poriadok - dôvodom ignorácie a nerešpektovania zo strany cyklistov v rôznych vekových kategóriách pravdepodobne nie je spôsob označenia areálu alebo nevedomosť (viaceré piktogramy a dopravné značky poznajú deti od útleho veku, oboznamujú sa s nimi napr. v rámci dopravnej výchovy). Tento problém je dlhodobý a dosiaľ sa ho nepodarilo vyriešiť. Boli vyčerpané všetky možnosti na zlepšenie stavu?

Vlastník kaštieľa a priľahlého parku (BSK) nastavil pravidlá s cieľom ochrániť chodcov (vrátane maloletých detí či osôb používajúcich rôzne zdravotnícke pomôcky, ktoré im umožňujú pohyb - paličky, barly, vozíky ap.) a je úlohou správcu týchto nehnuteľností v spolupráci s MsP Stupava (poriadkový útvar mesta) iniciatívne a pravidelne dohliadať na ich dodržiavanie. Cyklisti majú de facto dve možnosti:
1. pred vstupom do parku zosadnúť z bicykla a tlačiť ho pred sebou, aby neohrozili ani neobmedzili chodcov
2. do parku nevstupovať a obísť ho po priľahlej pozemnej komunikácii
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2009/8/20220706#paragraf-55

V odpovedi na podnet ID 97050 odporúča náčelník MsP občanom volať na tel. 159. Ako by to malo prosím fungovať v praxi? Je zrejmé naivné si myslieť, že chodec zadrží cyklistu a spolu budú čakať na privolanú hliadku, či? Dobrá rada nad zlato...
https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/97050/hlavna-nerespektovanie-zakazu-vjazdu-cyklistov
02. august 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme preposlali zodpovednému subjektu.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania