Hlavná-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Stupava

V riešení
meno
M. Lakostikova 27. augusta 2020

Takto vyzerá parkovanie na Hlavnej ulici. Prosím mesto a mestskú políciu o dodržiavanie pravidiel. Aby sme o pár rokov neplakali, že sa nám rozpadá drahá dlažba, ktorá nebola určená na záťaž vozidiel.

11. september 2020

Marian

Toto je dlhodoby problem, ktory vedenie nasmo mesta vytrvalo ignoruje a neriesi. Zastupca mesta si nedal ani tu namahu aby nejakym sposobom reagoval na tento podnet obcana.
15. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet a preposielam ho na vedomie p.náčelníkovi MsP Stupava so žiadosťou o vyjadrenie sa ku nemu. Po obdržaní odpovede Vás budem informovať.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
16. september 2020

Marian

Podnetov k parkovaniu na chodnikoch na Hlavnej ulici je na tejto stranke uz niekolko. Zial, vsetky su v stale iba v "rieseni" a trva to uz roky! Riesenie slubovalo stare vedenie mesta, potom aj nove vedenie. Naposledy sa pan nacelnik vyjadril ze sa caka na novelu zakona. Novy zakon uz plati a auta aj tak stale parkuju na chodnikoch a to nie len na Hlavnej ulici, ale v celej Stupave!

Par odkazov na starsie podnety:
https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/36607/parkovanie-v-pesej-zone
https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/18692/parkovanie
30. september 2020

M. Lakostikova

Prosím robte s tým už niečo. Mení sa nám to na verejne parkovisko.
05. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
veľmi sa ospravedlňujem, opakovane som o tom informoval pána náčelníka MsP Stupava a nemám od neho žiadnu informáciu. Je možné, že to parkovanie je v rámci možností zákona a nedá sa s tým niečo robiť. Ale naozaj potrebujem oficiálne vyjadrenie, aby som ku tomu vedel poskytnúť relevantnú odpoveď. Opäť to posielam na vedomie so žiadosťou o informácie.

S pozdravom
Peter Kubička, za MsÚ Stupava poverený riešením podnetov občanov v aplikácii Odkaz pre starostu pre Stupavu
05. október 2020

hokymen

Neschopnost Msp Stupava riesit podnety/ priestupky s parkovanim v Stupave na zelenych plochach, chodnikoch v je bohuzial fakt. Pokial sa nacelnik Msp nevie za 6 tyzdnov vyjadrit ku konkretnemu podnetu na ziadost zastupcu mesta, myslim si, ze tam nema co robit.
13. október 2020

Anonym

Parkovanie na chodníku rieši § 52 ods. 2 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov - tento nájdete tu: https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2009/8/20200409#paragraf-52.odsek-2

Aktuálne plné znenie tohto odseku je nasledovné:
Iní účastníci cestnej premávky než chodci nesmú chodník používať; to neplatí pre cyklistov podľa § 55 ods. 1, pre vodičov samovyvažovacieho vozidla podľa § 55a ods. 2, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla s najväčšou prípustnou celkovou hmotnosťou neprevyšujúcou 3 500 kg na okraji chodníka priľahlého k ceste, pri ktorom ostane súvislá voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státím. Pri zastavení alebo státí podľa prvej vety možno vchádzať na chodník a vychádzať z neho len v mieste zastavenia alebo státia vozidla a nemožno pritom prekonávať zábrany chrániace chodník pred zastavením alebo státím vozidiel. V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m.
13. október 2020

Anonym

Základné úlohy obecnej polície si viete pozrieť tu:
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1991/564/20200401#paragraf-3

Základné povinnosti obecnej povinnosti tu:
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1991/564/20200401#paragraf-7

Vzhľadom na vzdelanostnú štruktúru, právne povedomie, (ne)ochotu riešiť problémy ap. odporúčam nemať príliš vysoké očakávania...
27. október 2020

Juraj Benko

Jasne ze “vsetko riesia” podla zakona. Tu parkuju na zeleni a na chodniku rovno vedla nich a straznici sa zoberu a idu na rozky a tresku k hricom. Ani listok za stierac “nonono” nedaju. Pche..
27. október 2020

Anonym

Skvelé... podobné momentky máme zachytené aj v iných lokalitách mesta (zhodou okolností vozidlo s rovnakým evid.č.). Možno by pomohlo pravidelne posielať fotogalériu poslancom MsZ a klásť dobre cielené otázky.
12. september 2022

Anonym

@Admin: Dobrý deň, na problém s parkovaním na chodníkoch v centrálnej mestskej zóne poukázali v minulosti viacerí občania a ich podnety majú dosiaľ status "v riešení". Samospráva k tomu dlhodobému problému nezaujala žiadne stanovisko a pravdepodobne neprijala ani žiadne účinné opatrenia, keďže problém pretrváva. Je v poriadku, ak chodcov na chodníkoch ohrozujú resp. obmedzujú motorové vozidlá?

https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/36607/parkovanie-v-pesej-zone
https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/18692/parkovanie
https://www.odkazprestarostu.sk/stupava/podnety/15978/parkovanie-na-chodniku
14. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,
Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania