Hlučné ohlasovanie výkupu nábytku a iných vecí

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Ján Viola 02. augusta 2014

Pokojné prostredie nášho mesta narúšajú výkupcovia starého nábytku každý víkend!
Dnes 02 Aug 2014 som zaznamenal červené auto značky Škoda Octavia s prívesným vozíkom ako ohlasuje výkup. Poskytnem ŠPZ v prípade potreby. Neverím, že majú od mesta povolenie na ohlasovanie. Zo skúseností z iných miest a obcí viem, že takýto "obchodníci" sú okamžite z obce vykázaní.

Ďakujem a zostávam s pozdravom,

Ján Viola

04. august 2014

Odpoveď samosprávy

dobrý deň,
uvedení obchodníci a ani žiadni podobní nemajú od mesta povolenie. V každom prípade sú v meste "na čierno". Žiaľ mesto Sv. Jur nemá výkonnú moc, ktorá by mohla predmetných "obchodníkov" vykázať z mesta. Len v prípade, že by pouršovali aj iné zákony, je možnosť obrátiť sa na políciu SR.

Ing. Fiamová - prednostka MsÚ
02. september 2014

Anonymný užívateľ

ked nebudu mat co vykupovat, nebudu sa chodit ohlasovat...

mesto by malo spravit osvetu medzi obyvatelmi formou napriklad obecneho rozhlasu, letakov do schranok a podobne.
potom budeme mat vsetci klud...
18. september 2014

Ivan

Takáto odpoveď prednostky MsÚ mi veľmi nepostačuje. Nikoho nezaujíma, čo sa robí ďalej s podobným "odpadom"? Títo "dobráci z dolnej zeme" verejne ohlasujú z amplióna odvoz káblov, chladničiek, autobatérii atď. Už sa odvysielalo niekoľko šotov v televíziách ako títo "vývozcovia" pália káble (aby uvoľnili medené drôty), ako vypúšťajú do ovzdušia nebezpečný freón pri rozoberaní starých chladničiek (aby oddelili všetky hliníkové komponenty), ako vylievajú do pôdy kyselinu sírovú z autobatérii (aby mohli vyselektovať olovené platne z nich) a pod.

Tieto závažné skutočnosti by sa nemali prehliadať, ale hľadať riešenia možno aj zriadením mestskej polície, ktorá tu kedysi fungovala.
02. august 2018

Klaudia Viola

pokiaľ viem, MÚ už výzvu v tomto duchu robil, myslím, že to bolo cez rozhlas. Bolo by fajn si to zopakovať aj v časoch, keď je väčšina ľudí doma, a nie v práci.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania