Pezinská-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Mlady Juran 29. apríla 2021

Podľa článku v mestských novinách chystá mesto "rekonštrukciu jednej z najdôležitejších a najdlhších ulíc v meste, ulice Pezinská" za takmer 1 milión eur. Ide o projekt, ktorý na desaťročia ovplyvní vzhľad mesta, napriek tomu dodnes nebol nijako predstavený zámer rekonštrukcie, občania mesta (okrem obyvateľov ulice) nemali možnosť sa k obnove vyjadriť. Nie sú zverejnené napr. informácie o tom, ako bude riešená verejná zeleň (na rovnako dlhej Bratislavskej ulici sa vysadilo smiešnych 11 stromov), ako budú riešené chodníky, aké povrchy komunikácií sa použijú (na Bratislavskej to je asfalt, ale trendy v pamiatkových rezerváciách sú úplne inde: Prečo mesto pri takto veľkej investícii vynechalo občanov? Ich názory ho nezaujímajú?

30. apríl 2021

Mlady Juran

Vložený link na video nefunguje. Video sa dá nájsť na youtube pod názvom "Oživené pamiatky - Kamenné exteriérové dlažby"
12. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Projekt je prerokovaný a odsúhlasený Krajským pamiatkovým úradom - to hlavne kvôli navrhovaným materiálom, predstavený bol obyvateľom ulice, ktorý vzniesli množstvo pripomienok. Tiež je projekt odsúhlasený najvyšším orgánom v meste - Mestským zastupiteľstvom. Projekt sme širokej verejnosti nepredstavovali. Ak má niekto záujem si ho pozrieť, kľudne ma môže kontaktovať a projekt mu dáme k nahliadnutiu a aj pripomienkovaniu. Niektorí spoluobčania tak už aj urobili. (0907149875, [email protected])

Šimon Gabura
primátor mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania