Podhradie-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Vegella 06. mája 2021

Dobrý deň, ako obyvatelia dotknutej mestskej časti Neštich, by sme boli veľmi radi, keby mesto konečne začalo riešiť problémy, ktoré tu máme. Cez víkend sa nedá prejsť na druhú stranu cesty, pretože vás "sundá" nejaký cyklista/auto. Aj my by sme radi išli na prechádzku, len tak s deťmi, psom... Lenže to je nereálne. Aby sme sa báli ísť cez víkend von. Modlili sa, aby začalo pršať /fúkať - vtedy sa počet ľudí obmedzí a ako tak sa dá ísť na prechádzku. O zničených spätných zrkadlách, škrabancoch... ani nehovorím.
Tak by sme poprosili, aby konečne mestská polícia to začala riešiť cez víkend. A nie, že sa obvykle prevezú v nedeľu ráno o ôsmej a koniec práce.
A ešte, ak si myslíte, že ten spomaľovač pomôže-to preskočí aj 6 ročné dieťa, pôjdu ešte rýchlejšie, aby nabrali rýchlosť na skok...

12. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Pôvodne tam mali byť štyri rady, jednu z pre mňa neznámych dôvodov, pracovníci technického úseku nespravili, tú tam tento týždeň už doplnili. Spomaľovač bol umiestený na žiadosť obyvateľov Nešticha. Tí žiadali o umiestnenie v 4 bodoch (ďalej na rozdvojke, pri Rozmaríne a Unimpexe). Komisie aj Mestská rada odporučili umiestniť zatiaľ iba nad Hradištnou a následne po určitom čase vyhodnotiť zmysel umiestnenia a prípadne doplniť aj na ďalšie miesta.
Samozrejme sme otvorení aj ďalším iným návrhom od obyvateľov Nešticha na spomalenie dopravy - hlavne cyklistov a tiež na komplexné riešenie dopravy a parkovania. Moje telefónne číslo a mailový kontakt sú zverejnené na stránke mesta - 0907149875 [email protected]. Rád sa stretnem a preberiem návrhy priamo od obyvateľov Nešticha, ktorých sa to najviac týka.

Šimon Gabura
primátor mesta Svätý Jur
27. máj 2021

Kosa

Ako nic proti umyslu zabezpecit ochranu obyvatelov pred rychlo jazdiacimi cyklistami. Ale som zvedavy, kto bude za toto niest zodpovednost, ked sa na tom rozbije prvy "galuskac". Nie je tam pred tym ziadna spomalovacia znacka, ani upozornenie na spomalovac. Bolo toto odsuhlasene dopravnym inspektoratom?
08. september 2021

Ferko Mrkvicka

Dobry den p. primator.
Je to par dni, co som bol svedkom ako prave vyfoteny retarder cyklista "galuskac" preskocil v plnej rychlosti bez toho aby co i len pribrzdil. Retarder zjavne nesplna svoj ucel.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.