Prostredná-Mestský mobiliár-iné

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Jana 06. augusta 2021

Prosím uviesť názov ulice do reálneho označenia.

11. august 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Pracovníci technického úseku tabuľu očistili.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur
18. august 2021

Mlady Juran

Predpokladám, že v tomto prípade autorka pod pojmom "reálne označenie" nenarážala na nálepky, ale na gramatickú chybu v názve. Pán, po ktorom je ulica pomenovaná, sa volal "Felcán" (dlhé "á") a preto ulica je "Felcánova" (dlhé "á") a nie "Felcanova" (kratke "a"), ako sa píše na tabuli. Aj v mestských dokumentoch sa ulica označuje správne s dlhým "á".

Inak toto nie jediný nesprávny názov, ktorý sa na našich tabuliach s názvami ulíc vyskytuje. Všetky nové tabule uvádzajú text v podobe "ulica + druhé slovo" (napr. Ulica Prostredná, Ulica Bernolákova, ...), ale oficiálne znejú tie názvy presne naopak (Prostredná ulica, Bernolákova ulica, ...). Je dosť nepochopiteľné, že mesto necháva vyrábať tabule, ktoré používajú nesprávne označenia.

V tomto prípade je ale na zváženie aj druhá otázka - prečo táto ulica ešte nebola premenovaná? Na jednej strane mestu vadí pamätná tabuľa Petra Jilemnického v škole, na strane druhej ale nevadia ulice pomenované po komunistoch Felcánovi, Dubčekovi, Hanzlíčkovi a napokon nepriamo aj samotnom Jilemnickom (Letohradská - podľa jeho rodiska).

P. S. Mne osobne tie názvy (okrem Dubčeka) nevadia, len mesto by malo mať k jednej veci jednotný postoj.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania