Krajinská cesta-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Yergen 06. septembra 2021

Dobrý deň,
na stránke mesta pribudol nenápadný oznam 'Územné rozhodnutie "Polyfunkčný objekt" ul.Krajinská cesta', ktorého súčasťou má byť aj príjazdová cesta, https://www.svatyjur.sk/wisam/uradnatabula/1000/2232

Rád by som vedel, aký polyfunkčný objekt mesto povolilo vybudovať v blízkosti autobusovej zastávky na Pezinok?

Odhliadnúc od kaviarní a gastronómie (ktorých máme v prepočte na obyvateľa asi najviac na Slovensku) by som rád počul, aké služby a občiansku vybavenosť prinesie obyvateľom mesta výstavba tohto objektu?
Zasadilo sa mesto o to, aby súčasťou objektu bola zodpovedajúca občianská vybavenosť, napr. aby sme nemuseli chodiť po úradoch buď do Pezinka či Bratislavy?
Ďakujem za odpovede.

07. september 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto v súlade so zákonom zverejnilo Územné rozhodnutie na polyfunkčný objekt na Krajinskej ceste, ktorého súčasťou je 10 stavebných objektov. Okrem polyfunkčného objektu a prípojok je súčasťou aj prístupová cesta na pozemky mesta a zároveň prípojka NN - VN22kv, ktorá sa bude napájať z trafostanice na Felcanovej ulici. Polyfunkčný objekt je povolený v zmysle platného územného plánu a zahŕňa obchodné priestory, krátkodobé ubytovanie a byty a adekvátne parkovné miesta. Prístupová cesta, ktorú stavebník na vlastné náklady vybuduje, vytvorí jeden prístup na všetky mestské pozemky za autobusovou zástavkou. Stavebník ju následne odovzdá do majetku mesta.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania