Neosvetlená obytná zóna Kačačnice

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Marcela 21. októbra 2014

Dobrý večer p.Primátor,

dnes máme vyše dvoch rokov, čo nefunguje osvetlenie v oblasti Kačačníc. Zabezpečovala sa nová elektrická rozvodová skriňa, aby sa predišlo výpadkom, avšak nastal pravý opak. Týka sa to všetkých ulíc. Silvánskej, Pannónskej, Tramínskej, Veltlínskej, Rulandskej. Výpadky máme niekoľkokrát do mesiaca v pravidelných intervaloch, aj niekoľko dní po sebe. Táto oblasť je rajom pre zlodejov a nie sme z toho nadšení. Z hľadiska bezpečnosti žiadam, aby sa konečne urobili také opatrenia, ktoré nebudú spôsobovať odcudzenie majetku iných obyvateľov a my sa konečne budeme cítiť v bezpečí.

Ďakujem, M.A.

21. október 2014

Jano

Odporucam obyvatelom Kacacnic aby konecne zacali konat. Napriklad zablokovali rano krizovatku alebo podobnut aktivitu pretoze je evidentne ze stavebnik a realizator tohto projektu je darebak ktory sa nikdy nenapravi (poklopy, apod). Je predsa nemyslitelne aby sa toto opakovalo sustavne.
21. október 2014

Gabi

Je pravda ze situacia s osvetlenim je zla ako aj tie poklopy nehovoriac o inych nedostatkoch a tymto sa pripajam k vyzve aby sa to konecne zacalo riesit ale nie len slovami.
21. október 2014

Vladimír

dnes zase tma jak v Brooklynskom gete..Rád by som vedel prečo platim mestu z daní aj za osvetlenie a rovnako čo za tie ušetrené prostriedky offeruje mesto ako kompenzáciu Jur.Parku späť? Neviem pochopiť, prečo sa takáto Banalität tak naťahujete. Možno ľuďom, ktorí to majú možnosť zmeniť a napraviť nahrávaju do kariet zlodeji áut a iní výrastkovia, ktorí toto podľa mňa účelovo vypínaju. inak si to vysvetliť neviem
22. október 2014

Pavol

Viete kto kandiduje do jurského zastupiteľstva? Člen dozornej rady spoločnosti ktorá realizuje celý JOP. No nevoľte ho. Tento človek vždy reklamáciu alebo podnet odbil slovami: Spraví sa to v priebehu mesiaca.
22. október 2014

Jano

Tak spravte mu reklamu. Jemu osobne aj JOP. TA3, Novy cas. Zachvilu budu aj nove poklopy aj svetlo svietit. Trochu pohybu do toho umierania!
22. október 2014

Pavol

Chcelo by to protestné zhromaždenie. Dokedy nás mesto bude ignorovať a zodpovednosť presúvať na JOP. JOP to má v paži s Jadroňom na čele. Dôležitý je len zisk a plnenie vlastných peňaženiek. Koľko percent ľudí žije v JOPe 10-15-20 percent?
22. október 2014

Marcela

Pavol: do politiky sa práve hodí taký kandidát, ktorý len narozpráva a nerobí nič. Poznáme to a voliť ho určite nepôjdeme !
Jano: pracujeme na tej Reklame len musíme viac zaujať...
Chcelo by to zapojiť viacerých občanov- veľa bytov, poklopov, ciest, osvetlenia, krádeží bolo reklamovaných a z toho sa opravilo ( po roku a viac) len 1%. Je na čase podniknúť kroky, ktoré povedú k zlepšeniu úrovni života celým Kačačniciam. Preto zdieľajte túto výzvu na FB, medzi známymi, susedmi.. Dosť bolo dohadovania medzi mestom a JOP, chceme nápravu v čo najkratšom čase.
22. október 2014

Pavol

Neviem asi málo ľudí pozná fórum jurskypark.netfreehost.com . Chcelo by to vytvoriť profil našej obytnej zóny a začať zhromažďovať podnety.
22. október 2014

Marcela

hm prvýkrát počujem o fóre, ale na prvý pohľad to vyzerá akoby ho vytvorila JOPka. Ja by som navrhovala vytvoriť profil, vytlačiť a vylepiť na nástenky každého vchodu, nech sa rozhýbeme.
22. október 2014

Pavol

Fórum tu máme od roku 2008. Založili ho obyvatelia.
22. október 2014

Marcela

už som sa zaregistrovala a čakám na potvrdzujúci email. Dám do povedomia všetkým, ktorých poznám...
22. október 2014

Marcela

som to dala aj na : http://vybrali.sme.sk/novinky/
Ešte sa vrátim k developerovi a jeho kandidatúre, majú to premyslené. Politika a developerstvo ide ruka v rukáve..
03. november 2014

Pavol

Prečo by sa mala uzatvárať diskusia pán marcel pagac alias pán Jadroň? Jedná sa o problém developer vs mesto. Člen dozornej rady developera (BENCONT DEVELOPMENT, a. s.) je kandidát na poslanca ktorý chce takto zahladiť mnohé a mať priamy dosah na rozhodovanie vo veci výstavby a stavebných povolení. Takže práve naopak diskusia je dôležitá.
03. november 2014

Marcela

Pavol: plne súhlasím o tom niet pochýb, každý normálne zmýšľajúci človek vie o čo developerovi ide...
p.Marcel Pagáč: ak je to pravda, že sa skrývate pod pseudonymom a ste p.Jadroň , tak Vám gratulujem už hlbšie ste klesnúť nemohli !!! Dajte si za meno ďalší titul. Bude to mesiac, čo nesvietia lampy a vy si tu šplechnete, že ukončiť diskusiu? Radšej sa nám postavte zoči voči a my si to radi prediskutujeme s Vami osobne !!!
04. november 2014

Gabi

Plne suhlasim.Pan Pagac nema co uzatvarat diskusiu.Zijeme v pravnom state s demokraciou a slobodu slova ani taky pan Pagac alias.kto vie kto, obmedzovat nebude.
04. november 2014

Pavol

Keby ste len videli ake vyhrážky som dostal do mailu.
04. november 2014

Pavol

Myslim že každý si urobí svoj názor. Mojim cieľom je len upozorniť na konflikt záujmov a neriešenie problémov obyvateľov JOPu.
09. november 2014

Vladimír

Jak čítam nečinnosť mesta, ktoré sa protiprávne z tohto problému vyzúva a JOP čiže jednotlivci osobného prospechu, spôsobili niečo, čo my bežní občania v tejto diskusii môžeme len eskalovať. Riešiť to musia ale Vaše strany, keďže JUR povolil postaviť. JOP to vo veľa prípadoch zfušeril a zase JUR to všetko odobril, inak by sa tu bývať nemohlo. Takže sa zamyslite. Mimochodom, rozpraval som sa z elektrikárom, čo to tu chodí merať a on povedal, že všetko spôsobujú rozvodné skrine, na ktorých sa šetrilo, sú o 60% poddimenzovane. Toto je neprípustné a nebalo by byť nikdy skolaudované. Takže happy business páni z JOP-u.
10. november 2014

Zora

Tu ide o havarijný stav, ktorý treba riešiť! Alebo sa čaká až na nejaký úraz z dôvodu pretrvávajúcej poruchy osvetlenia, alebo na niekoho, kto poukáže na nečinnosť zodpovedných!
10. november 2014

Marcela

Tak a máme to tu. Susede ukradli zo záhrady pneumatiky a PREČO? lebo ulica nie je osvetlená. Otázka času kedy budú povykrádané prízemné byty. Ďakujeme JOPke!!!!. Treba podať hromadnú žalobu na JOP neplní si povinnosti a zákonom stanovené normy sú na našej strane.
10. november 2014

Pavol

Inak ako je to s platením za to osvetlenie? Ako to vlastne je platí to mesto alebo dobrovoľne JOP už 5-6 rokov? U nás predzáhradky = fajčiarske besiedky teda aspoň polovica z nich.
10. november 2014

Marcela

Nie hradíme si to z našich daní, ktoré platíme priamo mestu- pokiaľ mám správne informácie... To znamená, že keby ani jeden z cca 500 ľudí z Kačačníc nevyplatil dane rozpočet by bol kratší... U nás sa besiedky nekonajú..
10. november 2014

Štefánia

A zase raz máme v celom JOPe tmu, ako v rohu. Ako majú chodiť ľudia domov večer? Máme si platiť osobnú ochranku? Šak aj chlap by sa bál isť v takej tme domov a nie to ženy. A každý tu diskutuje len z mesta sa akosi nikto neozýva, že ako to chcú riešiť. Alebo sa už čaká na nové voľby?
10. november 2014

Vladimír

Na margo reakcií Marcela Pagáča. Vy ste nejaký zvláštny človek, prirovnám to k niečomu čo sa nazýva kozmopolit, vygooglite si to, aby ste tomu pochopili, čo to znamená, keďže ste asi jediný komu táto ležérnosť pri riešení takejto banálnej temy pravdepodobne vyhovuje. Rád by som sa s Vami stretol mme dvagrat bulikať rozum nedokáže a prehovoril by som s Vami. Možno by to chcelo aj odborníka. Pre vysvetlenie:Kozmopoliti by mali žiť na im výhradnom území, kde sa citia SAMI so svojim myslením v poho.
11. november 2014

Štefánia

Na margo Marcela Pagáča iba toľko, že jeho vyjadrenia hovoria veľa o jeho inteligencii, ktorá sa zrejme rovná hojdaciemu koníkovi. Aby ste vedeli o čom hovorím, tak mi domailu od neho prišo násedovné: ale drzte pysk!!!!!
12. november 2014

Marcela

u nás sa svietilo v nedeľu jednu hodinu a zvyšok týždňa zase nič. Tu vládne bezmocnosť, každý sa bojí, čo, komu a kde bude zase odcudzené...
12. november 2014

Štefánia

Na Pannónskej vzadu pri domoch nesvieti permanentne a všimla som si, že ani celá časť pri Terne nesvieti.
13. november 2014

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

chcel by som vyzvať diskutujúcich, aby sa zdržali osobných útokov a obvinení na jednotlivých užívateľov nášho portálu. Diskutujte slušne a vecne.

Zároveň Vás chcem upozorniť, že pri vkladaní komentáru ste súhlasili, že budete rešpektovať pravidlá používania portálu Odkazprestarostu.sk

https://www.odkazprestarostu.sk/podmienky

Jakub Kmeť
14. november 2014

Odpoveď samosprávy

V lokalite Kačačnice vykonávalo mesto Svätý Jur opravy verejného osvetlenia od augusta 2012.
Okrem bežnej údržby, boli problémy aj z poruchami ktoré spôsobovali mechanické zásahy, či likvidáciou fotobuniek na spínanie VO..

V roku 2014 začali problémy s podzemnými káblovými vedeniami verejného osvetlenia. Firma, ktorá vykonáva opravy verejného osvetlenia v meste Svätý Jur, pristúpila k okrem iného k vyhľadávaniu porúch meracím vozidlom ZsE (kinetronom), týmto boli vyšpecifikované viaceré káblové úseky. Následne v jednom vyšpecifikovanom mieste poruchy otvorila firma chodník,kde nevedeli nájsť kábel verejného osvetlenia, nakoniec ho našli pod plynom, t.j. bol súbežne vedený s plynovým vedením, čo je v rozpore s STN EN 73 6005, po otvorení vonkajšieho plášťa a kábla, medzi žilami vytekala tekutina - voda, po opätovnom meraní - kinetronom bol izolačný odpor nevyhovujúci.

Nakoľko podobných káblových porúch je viac a oprava je možná len novými rozvodmi, mesto Svätý Jur odstúpilo dňa 02.09.2014 od Zmluvy o prevode vlastníctva a technickej infraštruktúry – Verejné osvetlenie a verejný rozhlas uzavretej dňa 31.07.2012 s firmou Jurský obytný park, s.r.o..

P.S. Mestský rozhlas, ktorý je súčasťou infraštruktúry, bol v čase preberania, t.j. 31.07.2012, nefunkčný, bol daný do závad, ktoré mala firma Jurský obytný park, s.r.o., odstrániť. Do dnes t.j. už viac ako 2 roky, sa tak nestalo!!!
Z vyššie uvedeného dôvodu sa treba s poruchami verejného osvetlenia
a mestského rozhlasu obracať na Jurský obytný park, s.r.o., Vajnorská 100/A, 831 04 Bratislava


Ing. Roman Šišovič - ref.technického úseku
17. november 2014

Vladimír

Dobrý deň pán Kmeť.Dúfam že Vaša výzva bola adresovaná pánom Jadroňovi a Pagáčovi. To že sa tu pokazuje na konkrétnych ľudí nepokladam za neslušne.
17. november 2014

Marco

Dobrý deň,

som tu nový. Chcem tiež reagovať na problém verejného osvetlenia v Jurskom Parku. Je to katastrofa, komu vlastne patrí verejné osvetlenie?
18. november 2014

Štefánia

Patrilo to mestu, ale pri prvom probléme to vraj mesto vrátilo späť developerovi.
18. november 2014

Marcela

Marco: prečítajte si prosím vyjadrenie mesta pod prvou sťažnosťou celkom hore. Osvetlenie patrí JOP, čiže developerovi. Sťažnosti treba smerovať jemu. Vyše mesiaca je tu tma, mamičky s deťmi nemôžu na prechádzku, vodiči sú v strehu a oni jednoducho všetko ignorujú.
18. november 2014

Marco

Už som písal mail na Jurský park. som zvedavý na odpoveď.
18. november 2014

Štefánia

Tak to budeš čakať pri ich rýchlosti počítam tak mesiac.
18. november 2014

Marco

Napisal som ho vo forme, ze zrejme budu musiet sa skor rozhybat :)
18. november 2014

Marcela

Samo: p.Ing.Jadroň patrí don skupiny JOP + Bencont, ktorý vystavali nešťastné sídlisko. V podstate má na starosti len vyjednávať a ako teraz píše, už ani to sa mu nechce. Ak je osvetlene od základov nesprávne zrealizované, skorú nápravu netreba očakávať. Myslím, že takých 2-3 r. im bude stačiť na analýzu a aj tak to nebude spieť k ničomu... Žial prax a informácie nepustia. Dôležité je rýchlo a lacno postaiť, predať a ostatné sa len tak popritom vezie..
19. november 2014

Marco

Pan Jadron, tento pripad posuniem policii a pravnikovi. Ako sa vam to paci? Vasi nadriadeni nebudu z vas nadseni.
19. november 2014

Štefánia

Myslím, že by to chcelo zavolať TV, keď bude tma. Veľa problémov sa dá zrazu riešiť, keď príde telka.
19. november 2014

MICHAL

Myslim, ze debata nabrala trocha ostrejsi spád, co si ja osobne ale myslim absolútne zbytočne. Je pravda, že neosvetlené ulice vytacaju aj mna ale s vyhrážkami to asi nikam nevedie. Mal by sa naozaj najst sposob ako opraviť kabeláž a odstrániť tento problém raz a navždy. Pokial tu bude tma, kradnut sa neprestane. Ak niekto vie kde a ako boli kable polozene je JOP tak si mylsim, ze by nemal byt az taky problém lokalizovať poskodené miesta a opraviť ich... To, ze zlodeji vedia kde sa da vypnut cele osvetlenie je uz ina vec. Bývam tu uz 4roky a ja to stale neviem :)
19. november 2014

Marco

Pán Jadroň zbytočne sem dávate 200 výkričníkov.... Pravda je na našej strane, a pôjdeme za tým, až pokiaľ sa lampy nerozsvietia.
19. november 2014

Marco

Štefánia: potrebujem sa s vami skontaktovať.
19. november 2014

Marcela

Treba sa zamyslieť nad hlavnou príčinou. Úrad skolaudoval obytnú časť, mesto to prevzalo a nakoľko sa vyskytli vážne technické nedostatky odstúpilo od zmluvy. Lenže sa zamyslite, plynový kábel spojený s elektrickým ?! Je to hrozba pre celé sídlisko a netýka sa to len niektorých obyvateľov. Sme ohrození všetci. Ak mesto schválilo výstavbu je zodpovedné rovnako za tieto nedostatky, Ďalej je tu stavebný úrad, ktorý dal pečiatku na dielo ktoré nespĺňa normy. Takže chce to hromadnú žalobu a hlavne TV a hlavné správy, Markíza by bola vhodná
19. november 2014

Marcela

Mohli by sme si dať stretnutie v Porte všetci zainteresovaní. Môj sused mi pošle dnes kontakty na všetky média nakoľko pre nich robil. Mohli by sme si dohodnúť kroky na hromadnú žalobu, ako budeme postupovať atď.
19. november 2014

Odkazprestarostu.sk

Vyzyvame diskutujucich, ze prispievanie do diskusie pod inymi menami rovnakou osobou a dokonca zneuzivanie mien skutocnych osob (!) je zakazane a nedovolene. Predmetne prispevky od dotycnej osoby ktora toto zneuzivala boli vymazane z celeho Odkazu pre starostu.

Dakujeme za pochopenie,
Odkaz pre starostu
19. november 2014

Štefánia

Súhlasím. Navrhnite termín začiatkom týždňa v Caffe Porta. Ak máte číslo na média, tak najlepšie by bolo im napísať a stretnúť sa rovno s nimi tam, ak by to šlo. Napísala by som aj na našu stránku v rámci JOP a isto by sa pridali aj ďalší.
19. november 2014

Marcela

Štefánia: no ja som sa do nej prihlasovala a nezaregistrovalo ma to. Potrebujeme ďalších, kľudne to tam dajte najlepšie by bolo rovno mať aj právnika. Ak by mal niekto záujem napíšte mi na: [email protected] . Ja sa skontaktujem s médiami a budem informovať.
19. november 2014

Štefánia

Ok, tak to tam napíšem aj na FB a ak bude odozva, tak dám vedieť, ak nie, tak by sme sa aj tak mohli aspoň my, čo tu píšeme stretnúť s niekým od médií a začať to riešiť hoci aj bez ostatných.
19. november 2014

Marcela

Jasne ja zmobilizujem pár ľudí a to stretnutie bude určite bezodkladne!
19. november 2014

Štefánia

Na FB píšu niektorí, že developer hádže zodpovednosť na mesto a naopak. Skôr než sú média sú za spísanie a podpísanie petície, ktorá by sa odovzdala na mesto. Ak sa to zorganizuje v kaviarni prídu viacerí. Navrhujem, aby sa stanovil dátum a čas.
19. november 2014

Marcela

Developer nemôže hádzať vinu na mesto, pokiaľ mesto od zmluvy odstúpilo už v r.2012 kvôli chybnému dielu, ktoré nespĺňalo hore uvedené normy. Napíšte mi prosím na email: [email protected]. Dohodneme dátum a čas zajtra. Petícia nič nevyrieši, média sa budú pýtať aj mesta aj developera... Zodpovednosť je na oboch stranách, avšak vo väčšine na developerovi, ktorý musí natiahnuť nové rozvody, to znamená novú investíciu, búranie atď.
20. november 2014

Vladimír

Rovnakou mierou vinu na tomto všetkom nesie mesto a aj JOP, Toto je realita. Obom stranám nahráva neprehľadnosť vo zmluvných vzťahoch, ktorú si Jop a aj zodpovedné mesto Jur pohadzuje ako horúci zemiak už koľké roky v úsilí všetko oddialiť, aby sa takto načierno tieto dlhodobo pretrvávajúce problémy premlčali. Páni a damy z oboch menovaných strán, ak si ale myslíte, že to sa Vás netýka, OMYL.
21. november 2014

Štefánia

Mohli by ste pánovi, ktorí tu prispieva hlúposťami a skrýva sa za rôzne nicky konečne zablokovať prístup? Asi sa doma nudí, tak tu vypisuje hlúposti.
21. november 2014

Martin

utorok 25.11.2014 o 19:30 - v Cafe Porta - treba prísť , a rozhodnuť aký útok zvolíme.
21. november 2014

Marco

On je už tuším zablokovaný, len nám to chodí na mail. :) Ale on chudák asi o tom nevie. :)
21. november 2014

Marco

Utorok sedí. prídeme.
24. november 2014

Marek Podhorský

Marcela, Štefánia, je stretnutie s vami dohodnuté ? - utorok 25.11.2014 o 19:30 v Cafe Porta.
Prosím odpovedajte s prihlásením, aby to nebolo spochybnené.
24. november 2014

Štefánia

Ja prídm určite a myslím, že aj Marcela sa chystá.
24. november 2014

Marcela

Marek áno platí, zajtra 19:30, Cafe Porta podrobnosti na mieste
26. november 2014

Silvia

Dobrý deň, mohol by sa mi prosím niekto z Vás ozvať?
robím na reportáži.
[email protected]
02. december 2014

Zora

Reportáž na TA3:
23. december 2014

primátor

Mesto Svätý Jur v zastúpení primátorom Ing. Šimonom Gaburom Vám na základe Vašej žiadosti oznamuje, že mesto Svätý Jur ma eminentný záujem riešiť problém s verejným osvetlením v časti lokality Kačačnice.

Z dôvodu problémov s verejným osvetlením v lokalite Kačačnice bolo už viac stretnutí so spoločnosťou Jurským obytným parkom, s.r.o. a nakoľko doteraz neprišlo k žiadnemu pozitívnemu záveru pre obyvateľov Kačačníc, mesto Svätý Jur zvažuje aj alternatívne riešenia vzniknutej situácie.

Na záver by sme si Vás dovolili upozorniť na pár nezrovnalosti vo Vašej žiadosti a to:

• Mesto Svätý Jur neodmieta riešiť problém s verejným osvetlením, ale situácia je komplikovanejšia ako sa na prvý pohľad zdá a to, že verejné osvetlenie v lokalite Kačačnice bolo zrealizované v rozpore s normami a právnymi predpismi, ktoré môžu vyústiť až do všeobecného ohrozenia. Z tohto dôvodu muselo mesto Svätý Jur odstúpiť od zmluvy, ale urobilo tak až 02.09.2014, t.j. potom ako sa ho viacnásobne snažilo sfunkčniť.

• Mesto Svätý Jur pri zahájení výstavby v lokalite Kačačnice podpísalo zmluvu, na základe ktorej sa zaviazalo, že objekty, komunikácie vrátane odstavných plôch, verejné osvetlenie, mestský rozhlas a cestnú svetelnú signalizáciu prevezme od investora do majetku a správy až po ukončení výstavby v danej lokalite. Aj napriek tomu, že počas výstavby nastal skutkový stav zmeny investora, mesto hodlá dodržať svoj záväzok a chce vysporiadať stav podľa pôvodnej zmluvy tak, ako je vyššie citované. K takémuto kroku sa mesto zaviazalo z dôvodu, aby sa zamedzilo odstraňovaniu škôd, ktoré môžu vzniknúť počas výstavby, a ktoré by museli byť následne z rozpočtu mesta hradené, hoci nevznikli z bežnej prevádzky. Investor o tejto skutočnosti vedel a sme toho názoru, že mal na uvedené upozorniť majiteľov nehnuteľností (bytov v bytových domov, rodinných domov).

V prípade ukončenia výstavby v lokalite Kačačnice bude prípadná ponuka spoločnosti predložená na Mestské zastupiteľstvo na schválenie.

Aj napriek vyššie uvedenému má mesto Svätý Jur eminentný záujem riešiť problémy obyvateľov tejto lokality, čo dalo najavo aj tým, že mesto Svätý Jur prevzalo v druhom polroku 2012 prevádzku cestnej svetelnej signalizácie a verejného osvetlenia.

Mesto Svätý Jur nielen rokuje s Jurským obytným parkom, s.r.o., ohľadom doriešenia nefunkčného verejného osvetlenia, ale aj samo hľadá riešenia a možnosti a urobí všetko preto, aby v najbližšej dobe prišlo k jeho opätovnému sfunkčneniu.

S pozdravom

Ing. Šimon GABURA
primátor mesta
30. december 2014

Marcela

Ďakujeme p.Primátor za odhodlanie riešiť tento problém. Avšak obyvatelia nemôžu čakať niekoľko rokov, kým sa všetko vybuduje. Predsa nežiadame veľa. Sme bez akéhokoľvek osvetlenia vyše 4 mesiace (Tramínska, Silvánska). Dohoda medzi mestom a JOP je síce pozitívna, ale nijako nenapomáha obyvateľom Kačačníc. Osvetlenie žiadne, cestná komunikácia neodhrabaná, neposypaná atď.
05. január 2015

Odpoveď samosprávy

Mesto Svätý Jur v zastúpení primátorom Ing. Šimonom Gaburom Vám na základe Vašej žiadosti oznamuje, že mesto Svätý Jur ma eminentný záujem riešiť problém s verejným osvetlením v časti lokality Kačačnice.

Z dôvodu problémov s verejným osvetlením v lokalite Kačačnice bolo už viac stretnutí so spoločnosťou Jurským obytným parkom, s.r.o. a nakoľko doteraz neprišlo k žiadnemu pozitívnemu záveru pre obyvateľov Kačačníc, mesto Svätý Jur zvažuje aj alternatívne riešenia vzniknutej situácie.

Na záver by sme si Vás dovolili upozorniť na pár nezrovnalosti vo Vašej žiadosti a to:

• Mesto Svätý Jur neodmieta riešiť problém s verejným osvetlením, ale situácia je komplikovanejšia ako sa na prvý pohľad zdá a to, že verejné osvetlenie v lokalite Kačačnice bolo zrealizované v rozpore s normami a právnymi predpismi, ktoré môžu vyústiť až do všeobecného ohrozenia. Z tohto dôvodu muselo mesto Svätý Jur odstúpiť od zmluvy, ale urobilo tak až 02.09.2014, t.j. potom ako sa ho viacnásobne snažilo sfunkčniť.

• Mesto Svätý Jur pri zahájení výstavby v lokalite Kačačnice podpísalo zmluvu, na základe ktorej sa zaviazalo, že objekty, komunikácie vrátane odstavných plôch, verejné osvetlenie, mestský rozhlas a cestnú svetelnú signalizáciu prevezme od investora do majetku a správy až po ukončení výstavby v danej lokalite. Aj napriek tomu, že počas výstavby nastal skutkový stav zmeny investora, mesto hodlá dodržať svoj záväzok a chce vysporiadať stav podľa pôvodnej zmluvy tak, ako je vyššie citované. K takémuto kroku sa mesto zaviazalo z dôvodu, aby sa zamedzilo odstraňovaniu škôd, ktoré môžu vzniknúť počas výstavby, a ktoré by museli byť následne z rozpočtu mesta hradené, hoci nevznikli z bežnej prevádzky. Investor o tejto skutočnosti vedel a sme toho názoru, že mal na uvedené upozorniť majiteľov nehnuteľností (bytov v bytových domov, rodinných domov).

V prípade ukončenia výstavby v lokalite Kačačnice bude prípadná ponuka spoločnosti predložená na Mestské zastupiteľstvo na schválenie.

Aj napriek vyššie uvedenému má mesto Svätý Jur eminentný záujem riešiť problémy obyvateľov tejto lokality, čo dalo najavo aj tým, že mesto Svätý Jur prevzalo v druhom polroku 2012 prevádzku cestnej svetelnej signalizácie a verejného osvetlenia.

Mesto Svätý Jur nielen rokuje s Jurským obytným parkom, s.r.o., ohľadom doriešenia nefunkčného verejného osvetlenia, ale aj samo hľadá riešenia a možnosti a urobí všetko preto, aby v najbližšej dobe prišlo k jeho opätovnému sfunkčneniu.

S pozdravom

Ing. Šimon GABURA
primátor mesta
16. január 2015

Odpoveď samosprávy

Mestský úrad vykonal kroky, aby aspoň niektoré svetelné body boli prepojené na funkčné verejné osvetlenie vzduchom.

Snažíme sa riešiť daný problém k spokojnosti občanov

Ing. Šimon Gabura,
primátor mesta
17. január 2015

Marcela

Podnet bol vyriešený? Silvánska -Tramínska sú neustále bez osvetlenia. Včera ma zastavila mamička z dvomi deťmi, otázka znela- to tu máte takú tmu stále? To je raj pre zlodejov. Skromne som odpovedala, že Áno 4 mesiace sme v tme...
20. január 2015

Marcela

Dobrý deň, ulice Silvánska-Tramínska sú stále bez akéhokoľvek osvetlenia, ostatné ulice ako tak svietia..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania