Kollárova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Martin K. 16. decembra 2021

Dobrý deň,
naposledy, keď napadol sneh, odhŕňač ho zhrnul na kraj vozovky, a tým pádom všetky vyznačené boxy na ulici určené na parkovanie (na ktorých nestáli autá) ostali zahádzané a nebolo možné na nich parkovať (kopy boli vysoké a tvrdé). V prípade napadnutia ďalšieho snehu by bolo vhodné zabezpečiť, aby tieto parkovacie boxy boli následne odhŕňané a mohli tak plniť svoju funkciu.

17. december 2021

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Obrátime sa na spoločnosť, ktorá nám zabezpečuje zimnú údržbu, aby posúdila možnosti splnenia Vašej požiadavky a zároveň nám túto novú službu aj nacenila.
Z fotky však aj vidieť, že sneh by sa z cesty dal posunúť iba na chodník a teda by sme na úkor parkovania znefunkčnili chodník. Možnosť ako Vám vyhovieť je teda sneh odvážať preč z ulice. Tiež je ale aj možnosť, keď sa čiastočne oteplí si parkovné miesto upraviť individuálne.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur
22. december 2021

Michal

Ludia zleniveli a nepoznaju co je lopata, odhrnac v zimnom obdobi. Samozrejme, aj vodic odhrnacieho vozidla nie vzdy uplne rozmysla a otoci pluh opacne ako by mohol a zneprijemnuje tak zivot obcanom, lebo ti to hodia naspat na cestu tak ci tak.
23. december 2021

Martin K.

Michal, ak mám pred domom parkovacie miesto, síce nie vyhradené, možno by som ho z dobrej vôle aj odhŕňal, pretože tak si zvýšim komfort, keďže na ňom potom zaparkujem. Aj keď samozrejme treba počítať s tým, že na odrhnuté miesto môže skôr než ja zaparkovať niekto iný. Ja na tejto ulici ale nebývam.
Ak idem parkovať v Bratislave, Pezinku alebo v Jure, tak nenosím preventívne lopatu v aute, aby keď si nájdem miesto na parkovanie v okolí kam chcem ísť a je zrovna zahádzané, tak aby som začal odhŕňať kvôli tomu, aby som tam mohol zaparkovať. Myslím si, že toto nerobí asi nikto. V tomto konkrétnom prípade bol sneh nielen vysoký, ale aj tvrdý, čiže pokiaľ si nechcem zničiť auto a nemám naozaj vysoké SUV, tak tam parkovať ani nemôžem. Zároveň tam bolo aj veľa áut, ktoré už parkovali pred nasnežením, došiel odhŕňač a zahádzal im snehom autá a takto zablokoval výjazd z boxov - jedine porozbíjať nejako s námahou tvrdý sneh alebo počkať kým sa roztopí.

Tento príspevok som dal ako návrh na zlepšenie. Keď už boli vytvorené parkovacie boxy, tak by obyvatelia určite ocenili, aby ich mohli v prípade väčšieho nasneženia aj využívať, teda tá možnosť odvádzania snehu z týchto miest preč stojí na zamyslenie. Cez Bratislavskú ulicu som žiaľ nešiel v danom čase, tak neviem sa vyjadriť k stavu boxov na tejto ulici.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania