Prostredná-vodorovná značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Martin Gubáš 23. marca 2022

Hľadá sa parkovací box č. 3 (zo 4 rezervovaných pre služobné vozidlá MsÚ)! Na začiatku cesty - pri kruhovom objazde - je umiestnená značka umožňujúca parkovať šikmo (viď foto), pred MsÚ je ďalšia značka (4 boxy, stále parkujeme šikmo), ale boxy reálne nakreslené nie sú. V dlažbe možno nájsť náznaky parkovacích boxov, avšak súbežne s cestou, nie šikmo. Viete mi povedať, či modrá Octavia (majetok mesta, preto má viditeľné EČV) stojí v boxe 1, 2 alebo 3 a či stojí presne v ňom? A kde sa vlastne tretí box začína a kde končí?
Problém je, že mestskí policajti tu s obľubou dávajú pokuty za státie v boxoch, ktoré neexistujú. Minimálne jeden z nich mi parkovací box totiž nebol schopný ukázať.

23. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Táto situácia je spôsobená ešte historicky daným usmernením Krajského pamiatkového úradu, ktorý neodporúčal vodorovné značenie parkovacích miest v pamiatkovej rezervácii. Na toto usmernenie nadviazal aj dopravný inžinier ODi PZ PK a povolil tieto miesta označené iba zvislým značením. V povolení je to teda tak, že priestor od vlajok po prvý strom je stanovený ako vjazd do nehnuteľnosti a 4 parkovacie boxy.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur
23. marec 2022

Martin Gubáš

Ďakujem za odpoveď. Bohužiaľ to nie je odpoveď na moju otázku. Je tretí box tam, kde stojí oranžové auto alebo bicykel? Stojí biele auto (za stromom) ešte vo na vyhradenom mieste alebo už nie? Alebo... je priestor pred bránou do MsÚ prvý box, alebo prvý box začína až za týmto priestorom? Bez vodorovného dopravného značenia to jednoducho nemáte šancu zistiť.
Ináč povedané, parkovací box vznikne tak, že sa vodorovným dopravným značením vyznačí... a teda ak sa nevyznačí, tak nevznikne a neexistuje. Ak si však myslíte, že aj napriek tomu to viete, rád sa zastavím pred MsÚ a môžete mi ten box ukázať priamo na mieste aj s vysvetlením, prečo je práve tam :)
Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.