Pannónska-vodorovná značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Martin Gubáš 23. marca 2022

Na vjazdoch do Zóny 30 medzi hlavnou cestou a železnicou sú štandardne značky ako na foto z Ul. SNP (Zóna 30, nerovnosti vozovky a Zákaz státia pre nákladné automobily). Avšak pri vjazde cez Pannónsku (pri Terne) je len značka Zóna 30 a ak idete cez parkovisko pri novom polyfunkčnom objekte, do žiadnej zóny nevojdete. Takže v prípade, že idete s nákladným autom napr. na Mierovú cez Pannónsku, Olšavskú, Novú Pezinskú, Šúrsku a Ul. SNP, tak na Mierovej môžete veselo stáť.
Značka pre Zónu 30 na Pannónskej bola menená nedávno. Je to naozaj taký veľký problém urobiť veci správne už na prvýkrát?

06. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet.
1. V zmysle novej vyhlášky č. 30/2020 Z. z. o dopravnom značení, je možné osádzať už len tie značky, ktoré obsahuje vyhláška (nachádzajú sa vo vzorových listoch). Nakoľko už nejestvuje kombinovaná značka zón, (na jednej ZDZ môže byť graficky znázornená len jedna funkcia DZ), už ju nie je možné osádzať. Z uvedeného dôvodu sa budú Vami spomínané zvislé dopravné značky automaticky po ich opotrebovaní vymieňať za zvislé dopravné značenie v súlade s platnými právnymi predpismi (len zóna 30).
2. Na úpravu státia slúži VZN č. č. 6 / 2018 o podmienkach parkovania na miestnych komunikáciách a verejných priestranstvách mesta Svätý Jur, ktoré ale zamedzuje stáť nákladným vozidlám len v čase od 20.00 h do 6.00 hod. Inak je vodič naďalej povinný dodržiavať platné predpisy a teda aj zákon č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke a zastaviť vozidlo tak aby bol voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy. Uvedené znamená, že v prípade ak budú dodržané všetky zákonne stanovené predpisy, môže vodič nákladného vozidla v prípade vjazdu do zóny z ulíc ako uvádzate, zastaviť aj na predmetných miestach.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.