Prostredná-webová stránka mesta-chýbajúce informácie

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Juranka 11. apríla 2022

Dobry den,
na strankach mesta mi chybaju, pre lepsiu a jednoznacnu orientaciu, zakladne zodpovednosti jednotlivych komisii pri Mestskom zastupitelsve. Prosim o doplnenie.
Dakujem

14. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Komisie sú poradným orgánom Mestského zastupiteľstva, zasadajú neverejne a priamu zodpovednosť za odporúčané - navrhované rozhodnutia nenesú. Ich kompetencia je vyjadrená primárne v názve. To však neznamená, že sa nevyjadrujú - neodporúčajú aj v témach, ktoré na oko nepatria do kompetencie tej ktorej komisie.
Program rokovania komisie stanovuje predseda - volený poslancami MsZ - a tajomník - zamestnanec Mestského úradu. Pred zasadaním komisii vytvorí Mestský úrad zoznam materiálov, ktoré bude prerokovávať Mestské zastupiteľstvo. Predseda spolu s tajomníkom zo zoznamu vyberú materiály, ktoré tá ktorá komisia prerokuje. Členov komisie volia poslanci Mestského zastupiteľstva spravidla na začiatku funkčného obdobia - po voľbách. V priebehu funkčného obdobia sa členovia komisii menia len zriedka a to zväčša v prípade, že sa niekto vzdá členstva.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania