Vlakove spoje

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Mlady Juran 22. decembra 2014

Mestsky urad by mal zabojovat, aby boli obnovene vlakove spoje, ktore boli zrusene od minuleho tyzdna bez nahrady, napriek tomu, ze z nich v Jure vzdy vystupovalo minimalne 15-20 ludi. Konkretne vlaky s odchodom 14.15 a 15.15 z Hlavnej stanice. Po novom tieto vlaky zastavuju az v Pezinku. Teraz teda uz do mesta chodi vlak len raz za hodinu, s výnimkou rana. Zrusenie spojov v popoludnajsich hodinach, kedy idu z prace domov do Svateho Jura desiatky ludi, je velmi nestastny krok ..

09. január 2015

Odpoveď samosprávy

dobrý deň,
žiaľ vlaková sieť a spoje spadajú do priamych kompetencií Ministerstva dopravy SR. Mesto nedostáva ani len na vedomie, nie to ešte na pripomienkovanie spoje. Žiaľ nedostali sme ani žiadnu informáciu, že by sa vôbec nejaké spoje zrušili.

Autobudová doprava patrí pod BSK, tam nám dávajú spoje pravidelne na pripomienkovanie, vždy je to aj zverejnené na webe mesta a aj na FB. Žiaľ pri vlakových spojoch nemáme túto možnosť a ani kompetenciu.

Napriek uvedenému napíšeme na Ministerstvo dopravy SR dotaz.

Ďakujem za pochopenie

Ing. Fiamová - prednostka MsU
13. január 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Váš dotaz sme poslali na ŽSR a dostali sme túto odpoveď
vzhľadom na to, že z našej úrovne Vám nie je možné odpovedať, bol Váš mail odoslaný na kompetentné oddelenie, odkiaľ Vás budú informovať v zákonom stanovenej lehote.

S pozdravom a želaním príjemného dňa,

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s.
Kontaktné centrum


Metský úrad
09. máj 2015

Mlady Juran

Uz sa pocas tych styroch mesiacov stihli zeleznice vyjadrit v zakonnej lehote?
03. október 2015

Mlady Juran

To sa naozaj zeleznice od januara este stale nevyjadrili?
14. december 2015

Mlady Juran

Kedze najnovsie bol zruseny aj dalsi spoj (16.17 z Hlavnej stanice) a po novom tak do Svateho Jura chodi vlak z Bratislavy uz len raz za hodinu, dovolim si povedat, ze podnet je po roku mozne oznacit ako nerieseny
28. máj 2016

Mlady Juran

Myslim si, ze podnet sa uz moze uzavriet ako nerieseny ..
20. december 2016

David 1

Vo Svätom Jure zastavujú vlaky kategórie Os /osobné/ a tie premávajú v hodinovom takte okrem rannej špičky kedy je cca. polhodinový.
Posilové pobedňajšie vlaky sú kategórie Rex /regional expres/ tie nezastavujú ani v Rači a smerom na Trnavu majú minimum zastávok... Pezinok, Šenkvice a prípadne dalšie za Trnavou podľa dĺžky trasy.

Ani Ivanka pri Dunaji aj keď má viac obyvateľov ako Svätý Jur nemá častejšie spojenie ako hodinový takt. Vlaky kategórie Rex zastavujú až v Bernolákove a Senci...

Viac vlakov sa na trať 120 už moc nepomestí. Jedine zmeniť ich kategorizáciu no to by znamenalo natiahnutie jazdných dôb do nasledujúcich staníc.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania