Krajinská cesta-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý

Semafor nereaguje na dopytove tlacidlo. Zbytocne naskoci cervena pre auta aj ked na prechode necaka chodec. Tym padom sa zdrzuje plynulost prejazdu mestom, zvysuje sa hlucnost atd. Celkovo vsetky semanfore v SJ su zle nastavene. V noci svietia cervene ked nikto neprechadza cele zle. Bude sa s tym nieco robit? Na tento semafor uz bola samosprava upozornena pred casom.

30. máj 2022

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. V meste máme dva typy semaforov.
1. Dynamické: Križovatka Na Pažiti a križovatka Kačačnice. Tieto fungujú samostatne na základe dopytu iba z tej, ktorej križovatky. Ak nie je dopyt, je zelená na hlavnej trase - Krajinskej.
2. Synchronizované križovatky: To sú všetky ostatné, spojené do jednej synchronizácie. V nej sa nachádza 21 dopytov, ak príde, čo i len jeden automaticky spína všetky križovatky. Toto nastavenie zabezpečuje, že vozidlá plynule prechádzajú cez mesto.
Konkrétne túto križovatku - Prechod Štúrova - sme mali týždeň aj samostatne dynamickú. Spôsobovalo to zbytočne zastavenie plynulosti, hlavne v smere z BA do PK konkrétne v poobedných hodinách. Tým sa blokovala doprava aj na križovatke SNP - Prostredná - Krajinská v spomínanom smere. Aktuálne nastavenie je ideálne aj pre našich občanov a aj pre vozidlá, ktoré cez mesto prechádzajú. Denne je ich 25.000.
Semafory sú v čase od 22:00 - 5:30 vypnuté - v režime blikajúcej oranžovej.

Aktuálne máme nahlásené dve chyby a to križovatku Na Pažiti, kde zbytočne spína jeden dopyt a križovatku Bratislavské Záhumenice, kde niekedy spína dopyt "Odbočenie na Bratislavské Záhumenice". Pri servise týchto dvoch, dáme skontrolovať aj dopyty na Prechode Štúrova.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania