Detske ihrisko Letohradska - nebezpecny dreveny pristresok!

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Michal 22. februára 2015

Chcem upozornit, ze dreveny pristresok na detskom ihrisku na Letohradskej ulici je nebezpecne rozkyvany a nestabilny. Dnes som sa nahodou oprel o jeden z jeho opornych hranolov a cely pristresok sa pohol.

Pristresok je UPLNE ROZKYVANY a hrozi nebezpecenstvo, ze sa pri silnejsom vetre cely zruti. OKAZMITE ho treba oznacit paskou, aby do jeho blizkosti nevstupovali deti. Spomente si na pripad z tejto zimy, ked na dieta v Karlovej Vsi spadol odlomeny konar stromu - dieta neprezilo.

23. február 2015

Odpoveď samosprávy

Altánok bol dnes zamestnancom MsÚ skontrolovaný a budú na ňom v najbližšej dobe vykonané nutné opravy. Je však potrebné poznamenať, že tento altán už opravovaný bol a opätovne bol neznámymi občanmi poškodený.



Ing. Šimon Gabura, primátor
27. marec 2015

Michal

Dnes som bol opat nahodou na uvedenom ihrisku, paska na altanku uz nebola, ani napis upozornujuci na nebezpecenstvo. Myslel som, ze uvedeny dreveny pristresok je uz davno opraveny. Ale kdeze!

Preslo uz 5 tyzdnov (!) a altanok je stale v NEZMENENOM NEBEZPECNOM stave. Dokonca teraz uz aj bez pasky... Po miernom zatlaceni sa v hornej casti CELY ALTANOK HYBE v rozsahu aj 20 cm!!!

Ludia pod nim tam normalne nic netusiac sedeli na lavicke a v jeho tesnej blizkosti sa hrali deti vo veku 3-5 rokov.

Ked sa 30.01.2015 v Karlovej Vsi v zime pod tarchou snehu zlomil konar, zabilo 7-rocneho chlapca: http://www.webnoviny.sk/slovensko/clanok/917841-strom-neuniesol-tarchu-snehu-zrutil-sa-na-maleho-chlapca/

Ani si nechcem predstavit, co by sa mohlo stat, ked nahodou spadne tento altanok - napr. vplyvom vetra. Ten pristresok ma dlzku 3-4 m a vysku 2,5 m. Zabije vsetky deti, ktore budu prave vtedy v okoli. To potrebujeme cakat, kym sa stane nestastie?

Ak nie je mozne rozkyvany pristresok OKAMZITE opravit, tak ho treba cely strhnut. Ak sa stane nestastie, policii a rodicom deti asi nebude stacit argument "my za to nemozeme, ved sme tam dali pasku..ale niekto ju strhol...".

Nechapem, ako je mozne, ze za celych 5(!) tyzdnov sa problem nevyriesil ani nijako neposunul.
23. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Prístrešok bol spevnený.

Ing. Šimon Gabura, primátor mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania