Odvoz odpadu- Marius Pedersen

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Zuzana 29. marca 2015

Dobrý deň, zaujíma ma, prečo v piatok v čase odvozu komunálneho odpadu- zmiešaného, vysypávali smetiari aj žltý kontajner na papier. Toto som už videla za posledné obdobie druhýkrát. Konkrétne v čase 7,10 na Bratislavskej ulici pri Vieche.
Načo potom separujeme odpad a učia to naše deti aj v škole?
S pozdravom, Zuzana

30. marec 2015

Odpoveď samosprávy


Spoločnosť Marius Pedersen postupuje pri vývoze separovaného odpadu tak, že v čase vývozu separátov skontroluje obsah kontajneru a ak sa v kontajneri nachádza aj iný odpad ako separát, kontajner vyvezie ďalší deň spolu s netriedeným komunálnym odpadom. Preto je dôležité dbať na to, aby do kontajnerov určených na separáty ľudia nedávali iné odpadky.
Pokiaľ sa občania nenaučia správne separovať odpad, bude k takýmto situáciam žiaľ dochádzať. čo nás nesmierne mrzí.


Ing. Šimon Gabura, primátor mesta
04. apríl 2015

zuna

Dakujem za rychlu odpoved. Obsah kontajnera nebol prekontrolovany a bol vysypany spolu so zmiesanym odpadom. Ja si myslim, ze pokial je to s vasim suhlasom, diat sa to bude vzdy. Mrzi ma, ze v sucasnosti, kedy je viac ako inokedy kladeny doraz na recyklaciu, separovanie, ochranu zivotneho prostredia sa toto deje.Iste, ze zacat treba od seba, ale v inych krajinach by sa toto stat nemohlo. Som presvedcena, ze mozno hovorit iba o jedincoch, ktori neseparuju a nie o drvivej vacsine ludi. Preto by som rada videla, ze MU je v tomto napomocny a ide prikladom. Uz len tym, ze jasne komunikuje s firmou Marius Pederson, ze odpad miesat nemaju...
06. apríl 2015

Marek Podhorský

Podobne žalostne je to s vývozom odpadu už dlhšie aj v iných častiach mesta. Navyše bez odpovede mesta ešte spred volieb ...
http://www.odkazprestarostu.sk/svaty-jur/podnety/11086/vyvoz-triedeneho-odpadu-triedime-odpad-zbytocne
14. apríl 2015

Marek Podhorský

Dobrý deň pán primátor. Poprosím Vás zreklamovať služby vývozu odpadu u dodávatela.
Dnes 14.4.2015 o cca 16:00 bol kontajner papier-plasty spred Pannónskej 4, 8, znovu vysypaný do komunálneho odpadu! Ani sa ho pracovníci neunúvali skontrolovať, hneď ho ťahali k autu. V pondelok som osobne dával do tohto kontajnera vyseparovaný odpad a boli v ňom len papier a plasty !
14. apríl 2015

JanaS

Rovnako sa to udialo dnes aj na Pannónskej 11,13, bez toho, zeby doslo k nahliadnutiu do kontajnera s papierom a plastami, ho vysypali do komunalu!
14. apríl 2015

Marek Podhorský

Dovolujem si ešte zverejniť mailovú odpoveď vedúcej strediska Marius Pedersen v Pezinku k vysýpaniu kontajnerov.

"Kontajnery na separovaný odpad na Panónske ulici sa sypú do komunálu nakoľko odpad v nich je sústavne znečistený. ..."

Tak trochu odlišné stanovisko ako uviedol pan primátor.
Kontajnery na separáty sú sústavne znečistené ? A kontroluje to sústavne niekto ? Asi nie celkom.
16. apríl 2015

Soňa Zanechalová

Vážený pán Podhorský,
keďže som tak ako Vy obyvateľkou mesta Svätý Jur a zároveň dispečerom spoločnosti Marius Pedersen a.s. reagujem na Vaše podnety. Spoločnosť Marius Pedersen a.s. Pezinok je predovšetkým dopravnou spoločnosťou, ktorá spracováva druhotné suroviny /karton, papier, plasty, sklo/, a vyváža komunálny odpad z miest a obcí na skládky, ktoré nie sú v jej vlastníctve. Skládkové spoločnosti faktúrujú odpad priamo obciam a mestám, teda pán Podhorský z komunálneho odpadu nemá naša spoločnosť žiaden zisk. Ďalej vodič má presne naplánovanú cestu na vysypanie komunálu a ďaľšiu tú istú cestu druhý krát na vysypanie separátov, čo každý deň sledujeme v systéme GPS, z dôvodu kontroly.Na základe tejto skutočnosti si nemá vodič ako uľahčovať prácu, pretože k Vášmu stojisku musí ísť dva krát. Pokiaľ je v kontajnery určenom na separovaný zber /papier, sklo, PET fľaše/ iný odpad, okamžite je druhotná surovina znehodnotená , a preto je nutné vysypať ju do komunálneho odpadu. Osádka vozidla kontroluje všetky kontajnery na separovaný odpad. Z našej starny môžeme prístúpiť k razantnejším zásahom, a to k takým ,že znehodnotený kontajner s druhotnou surovinou nevyvezieme a upozorníme nášho partnera, v tomto prípade mesto Svätý Jur, z akého dôvodu nebol kontajner vysypaný. Z našej strany je Vaše stanovisko neopodstatnené, zavádzajúce a škodíte dobrému menu našej spoločnosti. Tým, že nežiadame mesto o objednávku na mimoriadny vývoz znehodnotených kontajnerov z Vašej lokality, šetríme predovšetkým Vaše peniaze, nakoľko by sa tento vývoz spoplatňoval navyše. Pán Podhorský, keďže nám záleží na tom, aby ste aj Vy boli spokojný s našimi službami , a nepáči sa Vám naše promptné riešenie v ten istý deň sypať znehodnotený kontajner do komunálneho odpadu, vyriešili sme situáciu takto. Vydali sme príkaz, /ak deň vývozu separátov aj komunálu je ten istý/ aby sa kontajner,v ktorom majú byť separáty nevysypal, ak je znehodnotený.Vodič a dvaja závozníci musia prezrieť takýto kontajner spolu z dôvodu svedectva. Za obsah kontajnera zodpovedá bytový dom, pre ktorý je určený, stanovisko si zamykáte, takže je potrebné, aby ste nahlásili mestu Svätý Jur, že kontajner so separovaným odpadom máte znehodnotený. Následne budeme čakať na objednávku mesta Svätý Jur. Pán Podhorský ,ak máte lepšie riešenie radi ho s Vami rozoberieme.
Soňa Zanechalová
21. apríl 2015

Marek Podhorský

Dobrý deň pani Zanechalová. Ďakujem za vašu reakciu.

Ja netvrdím, že vaši pracovníci vobec nekontrolujú kontajnery na separ. odpad. Tvrdím to o konkrétnych prípadoch, ktoré som osobne videl, a osobne som aj skontroloval a nafotil obsah kontajnera, a takéto prípady videli aj iní, netreba pred tým zatvárať oči. Takže neviem o akom zavádzajúcom a nepostatnom stanovisku hovoríte, a ano, škodí to menu spoločnosti.
(Inak obdivujem vašu lojálnosť k firme, či doveru k zamestnancom vývozu, a nepripúštate vobec zlyhanie ludkého faktora.)
Kde skonči meno spoločnosti, ak sa dokáže, že i čo len jednen kontajner nebude pri vývoze skontrolovaný, pri vašom tvrdení, že "Osádka vozidla kontroluje všetky kontajnery na separovaný odpad".

Neviem, či je toto vaše osobné stanovisko, alebo stanovisko spoločnosti, či je to reakcia na reklamáciu, pretože v minulosti som zistoval možnost, či by ste nám nemohli odomykať stojiská a osobne ste povedali, že nemáte problém odomykat stojiská ak vám dáme klúče a že je to ten najideálnejší stav, že takto vyvážate aj iné stojiská, čím predchádzate problémom, ak ho náhodou zabudnú vlastníci odomknúť. Fungovalo to pol roka, potom prišlo oficiálne stanovisko, že vývozca už nebude odomykať stojiská.Takže obrat o 180 stupnov!

Píšete, že ak je v kontajnery určenom na separovaný zber iný odpad, je okamžite nutné ho vysypať do komunálneho odpadu.
To už separáty vobec nedotriedujete ? (Nehovorím o triedení.)

Poznámka:
Za obsah konkrétneho kontajnera nemože zodpovedať bytový dom, pretože nepatrí iba jednej bytovke.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania