Alexandra Dubčeka-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Jana 27. marca 2023

Pri futbalovom štadióne na Športovej ulici po zmene triedenia odpadu ubudli dva veľké kontajnery na plechovky a tetrapaky. Zber troch odpadov z troch kontajnerov nahradil jeden a teraz sa do jedného kontajneru dávajú plasty, plechovky aj tetrapaky, tým pádom je veľmi skoro preplnený.
Prosíme, bolo by vhodné zvážiť umiestnenie jedného ďalšieho veľkého kontajneru na tento spoločný odpad, nech sú dva.

28. marec 2023

Katka Šutriepková

Toto nie je problem len pri stadione, ale aj v inych stojiskach, kde ostal len jeden zlty kontajner. Bolo by vhodne doplnit vsade aspon jeden zlty kontajner. Dakujem
30. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Mesto Svätý Jur požiadalo organizáciu zodpovednosti výrobcov (OZV Reclay Systems), ktorá u nás financuje separovaný zber, o zvýšenie počtu žltých 1100l kontajnerov. Ich počet je v meste obmedzený, každoročne sa prehodnocuje podľa zákonom stanovených kritérií. Každé navýšenie musí byť odôvodnené a schvaľované. Zároveň by som poprosil obyvateľov v rodinných domoch, aby na separovaný zber papiera, plastov, kovov a tetrapakov využívali vrecia, prípadne zberný dvor a nezapĺňali kapacitu veľkých 1100l kontajnerov - tie primárne slúžia obyvateľom bytoviek. Tieto kontajnery taktiež neslúžia prevádzkam a podnikateľom.

V prípade, že by nám navýšenie kontajnerov OZV neschválilo, Mesto zváži, že ich navýši z vlastného rozpočtu. Vtedy však nejde o jednorázovú investíciu - nákup kontajnerov, ale aj o pravidelný výdavok zahŕňajúci týždenný vývoz.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania