Mestské trávniky

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Peter 22. apríla 2015

V okolí dolného kostola už pár rokov funguje pár dobrovoľníkov, ktorí sa starajú o čistotu okolia, čistenie okolia kontajnerov atď..

Pre adresnosť by som sa chcel teraz zamerať len na trávnaté plochy, ktoré sú súčasťou verejných priestorov - sú neudržiavané , nepolievané.
Trávniky kosíme našou kosačkou a benzínom plateným z našich peňazí, polievame vodou čerpanou našou elektrinou. Trochu sa obávame, že si na to už mesto zvyklo...

Chcem sa opýtať či sa chystá v rámci novej éry nejaká zmena, resp. či môžeme mať refundované aspoň náklady napr. na benzín.

V prípade že sa zmena nechystá, uvítal by som aj pre ostatných občanov informáciu prečo nie.

22. apríl 2015

Peter

Neviem ci to je tymto vstupom, ale vsimol som si prave, ze pred kostolom je dnes zrazu pokosene. Len nie kosackou, ale vyzinackou (resp. pokosene zvysky zostali na mieste).

V kazdom pripade, pozitivna zmena, vdaka!
07. máj 2015

Peter

Dobry den, prisla mi notifikacia o nerieseni. Prosim Vas len o strucne stanovisko:
- ako casto a ktore travniky bude mesto kosit
- ako casto a ktore travniky bude mesto polievat

Dakujem
14. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet, a zároveň Vám aj ďakujem, že Vám nielen záleží na skrášlení a zlepšení prostredia, v ktorom žijeme všetci, ale hlavne za to, že toto prostredie aj aktívne a za svoje náklady zlepšujete.

Mesto Svätý Jur kosí trávnaté plochy podľa potreby a hlavne v rámci svojich možností. Predpokladáme, že tento rok bude plošné kosenie vykonané 5x. Mesto polieva zeleň iba na námestí. Momentálne nedisponujeme technikou, ktorá by pomohla zlepšiť túto situáciu. V budúcnosti plánujeme vyriešiť kosenie, zametanie a čistenie verejných priestranstiev zakúpením potrebnej mechanizácie, čím by sme docielili častejšie „upratovanie“ Mesta za nižšie náklady (už sme absolvovali i prezentáciu takéhoto univerzálneho profi stroja, takže do budúceho rozpočtu pôjde návrh na obstaranie).


Ing. Šimon Gabura - primátor mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania