Pezinská-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Vladislav 09. júla 2023

Neuvažuje mesto o zavedení obojsmerky pre cyklistov na Pezinskej od Scheidlinovej záhrady až po križovatku s Hergottovou?

09. júl 2023

Michal

Cyklista je ucastnik cestnej premavky a preto nie je mozne aby mali cyklisti specificke ine podmienky v doprave, premavat sa legalne v protismere nie je mozne. Dodrzujte pravidla ako iny ucastnici a nenechajte sa zrazit.
10. júl 2023

Vladislav

"Cyklista je ucastnik cestnej premavky a preto nie je mozne aby mali cyklisti specificke ine podmienky v doprave" - stačí sa pozrieť do Bratislavy alebo hocikde na západ od nas. Obojsmerky pre cyklistov v jednosmerkách sú bežná vec. Tam zrejme netušia, že to nie je možné a predsa to urobili.

"premavat sa legalne v protismere nie je mozne" - argumentovať pri dopyte, ktorý práveže niečo zlegálniť chce, že to legálne nie je, je trochu od veci. Keby to možné bolo, tak taký dopyt asi nedávam, že?
10. júl 2023

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Keďže šírkové pomery nám nedovoľujú na ulici urobiť cyklopruh (ako na uliciach Partizánska a Mierova), neuvažujeme o tom aby sme značkou povolili jazdu cyklistov aj v opačnom smere (protismere). Spôsobovalo by to iba kolízne a konfliktné situácie. Navyše si nemyslím, že by nám takúto zmenu organizácie dopravy dopravný inžinier ODi ORPZ Pezinok povolil.

Šimon Gabura
primátor Mesta Svätý Jur

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.