Detské ihrisko - Pri štadióne - účko

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Petra 14. mája 2015

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či sa neplánuje niečo spraviť s týmto detským ihriskom, ktoré je už roky v dezolátnom stave. Šmýkačka je prasknutá, takže je to aj nebezpečné. Pieskovisko je skoro celé zarastené trávou. Myslím, že by to stačilo aj formou brigády, s tým že mesto by zabezpečilo potrebné náradie a materiál (farby) na obnovu, myslím, že toto by nebolo finančne náročné. Verím tomu, že ľudia z bytoviek by sa do brigády zapojili.Je tam kopu rodín s malými deťmi, ktoré by určite ocenili využívanie tohto ihriska.

21. máj 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet.
Som rád, že Vám môžem oznámiť, že v rozpočte na rok 2015 je schválená položka na rekonštrukciu tohto detského ihriska. V tomto čase už prebieha výber návrhu na rekonštrukciu. V prípade záujmu Vás prosím zašlite nám na [email protected] aj Vašu predstavu o tom ako by spomínané ihrisko mohlo vyzerať.
Zároveň Vás chcem informovať, že 12.6.2015 sa v spolupráci s dobrovoľníkmi bude realizovať obnova preliezok na detských ihriskách.



Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
26. máj 2015

Petra

Ďakujem za odpoveď. Neviem aký veľký rozpočet je určený na obnovu konkrétne tohto ihriska, ale myslím, že na začiatku by stačilo zrekonštruovať hlavne pieskovisko. Možno nahradiť čiastočne betón guľatinou z dreva. Vymaľovať už vybudované preliezačky pre väčšie deti plus pridať pár drevených preliezačiek pre malé deti - napr. zvieratká na strunkách, či už len z dreva vyrobiť zvieratká na ktorých by sa dalo sedieť. Plus osadiť nejaké drevené guľaté koly po ktorých by sa dalo liezť. Plus samozrejme pridať nejaké sedenie pre dospelých alebo aspoň zrekonštruovať už zabudované lavičky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania