Cesta NA PAŽITI - katastrofálny stav cesty

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Juro Občan 27. mája 2015

Dobrý deň pán primátor.
Katastrofálny havarijný stav cesty „Na pažiti“ pretrváva niekoľko rokov. Pozrite si prosím odkaz pre starostu z 2.7.2013, kde sa píše, že to Mesto zaradí do rozpočtu 2014 – aj keď tento stav už vtedy pretrvával niekoľko rokov a mesto sa tvárilo, že nič nevidí. Nestalo sa tak. Oprava, ktorá bola „svojpomocne a neodborne“ prevedená v júli 2013 v rámci „fušky“ cestárov, ktorý vtedy opravovali štátnu cestu – to nebola oprava, ale len zaplátanie najväčších dier, bez náležitej prípravy. Vďaka aj za to, ale bolo zrejmé, že tento stav dlhodobo nevydrží a len vďaka slabej zime 2013/14 sa to nerozpadlo skôr.
Teraz, keď Mestu opäť pripomenul odkaz z 27.2.2015 túto cestu, tak pán primátor uviedol v odpovedi, že s ohľadom na pripravovanú výstavbu ďalšej etapy logistického parku bude „pravdepodobne“ stavebník využívať aj túto komunikáciu je táto oprava zbytočná??
Vážený pán primátor, vážené Mesto! To nemyslíte Vážne! Ak túto cestu začnú využívať ťažké stavebné mechanizmy, tak s ohľadom na jej stav sa okamžite rozpadne. Mesto, ako dotknutý orgán má právo a povinnosť stanoviť podmienky výstavby a následne ich kontrolovať a v prípade nedodržania zakročiť. Práve preto, že túto cestu môžu potenciálne využívať spomínané mechanizmy je potrebné pred začatím prác cestu uviesť do stavu, aby táto cesta bola schopná odolať výstavbe a bola zjazdná. Pokiaľ ju stavebník poškodí, musí opraviť – na to bude predsa dohliadať mesto. Taktiež je možné dať stavebníkovi povinnosť túto cestu opraviť pred, alebo aj po výstavbe... Pred výstavbou sa môže len odborne opraviť a ak bude treba, tak po výstavbe zrekonštruovať. Mesto má mnoho možností a právomoci.

Prosím, aby si uvedomilo mesto, že Svätý Jur nekončí kúsok za Prostrednou.
Ďakujeme.

29. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. O katastrofálnom stave tejto cesty vieme. Tento stav sa snažíme riešiť primárne z iných ako mestských zdrojov. Momentálne už máme vypracovaný komplet projekt, ktorý spracovali majitelia pozemkov v priemyselnej zóne. Nakoľko už vyšla výzva na žiadosti o grant na úpravu ciest vedúcich k lesným pozemkom (táto je okrem iného aj prístupová cesta k mestským lesom v správe 1. Svätojurskej a.s.), budeme v priebehu mesiaca žiadať o grant z fondov EÚ na opravu celej tejto cesty až po kaplnku. V prípade, že nebudeme úspešný v grante, túto cestu spravíme v obmedzenom rozsahu, v spolupráci s majiteľmi nehnuteľností v priemyselnej zóne.

Ing. Šimon Gabura, primátor mesta
06. marec 2017

Janka

Máme tu rok 2017 a stále sa nič nedeje s totálne rozbitou cestou.Ale zasa sa ide opravovať Prostredná ulica.Mám dojem ,že Jur tu začína a končí.?
13. marec 2017

Janka

Máme tu rok 2017 a stále sa nič nedeje s totálne rozbitou cestou.Kedy sa bude cesta opravovať.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania