Dlhodobo odstavene auta bez EK,STK na park.Pannonska

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Neriešený
meno
Gabi 11. januára 2016

Dobry den.Na velkom parkovisku na Pannonskej ulici su dlhodobo ( cca. pol roka) odstavene dve motorove vozidla, ktore nemaju EK ani STK a vyzeraju byt opustene (jedno auto uz obrasta burina) nepojazdne.Kedze je uz teraz malo parkovacich miest a tieto auta zbytocne obsadzuju dva boxy, ziadam samospravu aby co v najkratsom case vyriesil tento problem.dakujem

20. január 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet.
Postup odstavených áut sme tu už popisovali viac krát. Je to časovo zdĺhavý proces, nakoľko sa musia dodržať zákonné lehoty súvisiace s identifikáciou vlastníka, jeho preberaním pošty, nárokom na odvolanie a až následne môžeme dať takéto auto odstrániť ako vrak.

Lehota je v závislosti od reakcie – prípadne nereakcie vlastníka 60 – 90 dní. Obe autá sme zaevidovali a začali spomínaný proces odstránenia.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
25. február 2016

Anonymný užívateľ

A nie sú náhodou pozemky, na ktorých tieto auta stoja, súkromné?
26. február 2016

Vladimír

Mozno je, ale nie je to vrakovisko ale parkovisko a nech si to uvedomuju aj majitelia tych aut
26. február 2016

Anonymný užívateľ

Vladimír, problémy s parkovaním na "súkromnom" si musia vyriešiť reálny majitelia-majiteľ pozemku. Samospráva je v tomto prípade mimo obliga.
Výnimka je, keď predmetné vozidlá ohrozujú zdravie, prípadne kontaminujú a znečisťujú enviroment.
Vtedy, na základe podnetu, musí reagovať vecne zodpovedná štátna správa.
26. február 2016

Anonymný užívateľ

Vážený pán primátor, ten Váš text treba preformulovať.
"Postup odstavených áut sme tu už ... "
26. február 2016

Vladimír

@ Horvath P. ked mame byt teda exaktni, tak teda budme. 1.Viete mi poskytnut referencie o majiteloch tych vrakov, aby som obligatny problem pohotovo vyriesil. 2.Mesto mimo obliga nemoze byt, kedze predmetne auta mozu byt okrem ineho aj kradnute, resp. predmetom trestnej cinnosti a nehladiac na okolnosti toto preverit musi, nehladiac, kde parkuju. su na volno sostupnom priestranstve neoznacene znacenim sukromnym pozemkom a patricne zabezpecene oplotenim. Takze pokial sa niekto tu chce tvarit ako chodiaca encyklopedia mozeme podiskutovat inde a inak. Netreba preto merito veci smerovat niekde, kde to nepatri. Vam asi osobne taketo auta neprekazaju. Mne ale samozrejme kedze si tu kazdy robi co chce. Mal by sa tu nastolit poriadok, prostriesky ako nato som tu iz min.20x prezentoval. Prajem pekny vecer.
27. február 2016

Anonymný užívateľ

Pán Vladimír, mne vraky na cestách vadia tak isto, ako aj Vám.
Majiteľov týchto vozidiel však nepoznám.
A keď je podozrenie, že sú kradnuté, prípadne sú predmetom trestnej činnosti, tak treba priamo kontaktovať štátnu políciu.
P.S. A hneď vedľa vás som riešil, pre zmenu, parkovanie na tráve:
https://www.odkazprestarostu.sk/svaty-jur/podnety/23271/parkovanie-na-trave-na-ul-pri-stadione-a-ul-surska
29. február 2016

Vladimír

Apropo k uvedenej teme. Dnesnym dnom konci generalny pardon pre auta bez blatne EK a STK http://www.stkonline.sk/generalny-pardon-plati-do-29-2-2016/# majitela takychto "starych majitelmi zanedbanych plechov", ktore nemaju uvedene EK a STK budu pokutovani sumou ktora dalekosiahle presahuje zostatkovu hodnotu tychto vozidiel. Cize ak sa lezerne konajuce mesto resp. ignorujuci majitel/resp. majitelia z tohto chcu akoze vyzut, nech sa paci. Od zajtrajsieho dna budu obe auta oznamene na dopr. inspektorate a mestskej policii mesta PK. S pozdravom Vladimir.
29. február 2016

Anonymný užívateľ

Áno, pokuta bude 165 + 165 = 330 €.
Otázka však je:
Prečo s tým vláda otáľala až do volieb? Odpoveď je jasná.
Ako to budú realizovať, keď na Okresných úradoch nemajú ľudí ani na vymáhanie pokút za jazdu po diaľnici bez e-známky? Odpoveď: Len ďalší rast štátneho molocha a jeho úradníckeho aparátu!
30. máj 2016

Zora

Dobrý den. Autá su tu stále odstavené. Prečo nie sú ešte odstránené ? Lehota 90 dní od januára uz dávno uplynula. Kde je problém v procese odstránenia vozidiel ?
30. máj 2016

Zora

aktualne bezo zmeny
01. jún 2016

Vladimír

Problém je mestom uzavretý ako neriešený. LOL. Auto ani nie je poriadne zabezpečené proti voľnému pohybu, tak sa pod jedno koleso dal kameň. Uvidíme ako sa k tomu postavia ZODPOVEDNÍ keď sa auto samovoľne pohne a niekomu niečo poškodí, resp. niekoho poraní.
30. august 2021

Vladimír

Dobrý deň, keďže ( ppdobne ako v minulosti) v našej lokalite registrujem množiace sa odparkované vraky (čiže auta bez platnej STK,EK v ojedinelých pripadoch i bez ŠPZ) chcel by som poprosiť mesto o riešenie tejto situácie. Tieto autá blokujú státia v našej mestskej časti. Niektoré z týchto áut tam pojazdné stoja vyše 2 rokov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania