Nelegalna politicka reklama v rozpore v VZN mesta o reklame

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Marek Bednár 29. februára 2016

ma tato politicka reklama povolenie? Budeme kazde komunalne, regionalne ci ine volby pri vstupe do historickej casti mesta konfrontovany s politickymi aktivistami? Nehladiac na to ze je to v rozpore s VZN mesta o reklame. Nie su na to plochy urcene? Budu za to nejake sankcie ci je to s tichym suhlasom mesta? Osobne je to otras, nehladiac na to ze je to hned pri vstupe na namestie! Nikomu hadam nestacilo ked pri volbach na starostu sa tam strapnoval jeden kandidat roznymi nezmyslami?

01. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujem za podnet. Dovoľujeme si Vás len informovať, že nie zadávateľ reklamy je povinný požiadať o povolenie ale vlastník stavby (reklamného zariadenia). V každom prípade reklamné zariadenie (stavba) nie je povolené.

Umiestnenie nepovolenej reklamy je už v konaní a rieši sa v súlade so zákonom č. 293/2014 Z. z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov, pričom jej vlastník bude vyzvaný na jej odstránenie.

Ing. Fiamová
prednostka MsÚ
04. marec 2016

Marek Bednár

a vy viete kto je vlastnik stavby (reklamneho zariadenia)? Myslim ze vlastnik nie je znamy nakolko je to cierna reklama, takze logicky mi vychadza ze vlastnikom RZ je aj zadavatel. Ako som uz pisal, reklamu odstrania po volbach a pri najblizsich tam bude zase nejaky aktivista ... a takto dookola ... nemal by byt sankcionovany vlastnik nehnutelnosti za taketo opakovane porusovanie VZN mesta?!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania