Parkovanie na území mestskej pamiatkovej rezervácie

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Juraj Turcsány 09. marca 2016

osobné autá i dodávky parkujú už aj v bezprostrednom okolí piaristického kostola, priamo pred vchodom, možno za rok budú odstavené autá aj priamo v kostole, už len čakám, kedy niekto požiada o možnosť zaparkovať svojho plechového tátoša pred oltárom alebo len vzadu za lavicami.
Kedy sa vyrieši parkovanie na území mestskej pamiatkovej rezervácie (ul. Prostredná, Bratislavská, Pezinská, Kautzova, Nová, Felcánova)?

22. marec 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Parkovanie je jeden z najväčších problémov mesta, z dôvodu, že parkovacích miest je málo a automobilov nám stále pribúda. Celkový systém parkovania má mesto záujem vyriešiť, Je to nielen legislatívna časť, ale aj potreba vytvorenia alternatívy, kde by mohli vozidlá parkovať, čiže mesto bude nútené vybudovať záchytné parkovisko. Zároveň je to priamo spojené aj so založením mestskej polície, ktorá by mala byť funkčná v letných mesiacoch. Tá bude najskôr upozorňovať a následne aj priamo pokutovať vodičov, ktorí budú parkovať na iných miestach ako na to určených.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
30. marec 2016

Eduard

Parkovacie automaty na platbu za parkovanie pre nerezidentov vyriešia problém podľa skúseností takmer okamžite. Problémom nieje zaparkovať a vybaviť - problémom je dlhodobé parkovanie a príliš veľa rezidentných automobilov.
01. apríl 2016

Eduard

Verím, že Jurania nepotrebujú viacej stĺpikov nebodaj s elektrickými oplotkami aby si Vážili svoje historické jadro , ktoré sa nám po predkoch zachovalo. Príjazdové komunikácie na námestie sú neupravené a devastované akoby obyvatelia zabudli ako vyzerá lopata a rýľ. S pomocou mesta by určite dokázali upraviť zeleň a vybudovať parkovacie miesta pre rezidentov či chodníky pre peších.
Predsa nieje problémom mesta ak niekto prevádzkuje automobil aby sa všetci občania a hostia mesta podriadili záujmu parkovať kde si kto zmyslí nebodaj na "výkladnej skrini" - námestí nášho mesta. Prevádzkovateľ auta si musí sám vyriešiť parkovanie a nie ničiť spoločné životné prostredie alebo ho zneužívať .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania