Výbeh pre psov

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Mirka 25. apríla 2016

Dobrý deň. Chcela by som dať podnet na vybudovanie oploteného výbehu pre psov. Celkom sympatická na to mi pripadá plocha, ktorú som označila na priloženom obrázku. Avšak neviem, či patrí do majetku obce. Samozrejme nemám na mysli oplotiť celú vyznačenú plochu, stačila by kľudne aj časť z nej, nakoľko to je plocha veľká. Myslím, že psíčkari (a že ich je čoraz viac v Juri) by tento nápad privítali, bolo by konečne bezpečné miesto, kde by mohli byť psíky pustené na voľno, mohli by sa socializovať a tým pádom by sa aj v budúcnosti mohli obmedziť konflikty medzi psami navzájom. Vyznačená plocha je len návrh, samozrejme možno existuje na to vhodnejšia plocha. Ak vôbec existuje. Prosím pekne o vyjadrenie, či by bolo niečo takéto v našom meste možné. :) Ďakujem

25. apríl 2016

Mirka

Este by som chcela k mojmu podnetu pridat priklad psich vybehov v Bratislave. Je ich tam niekolko a su plne vyuzivane. Tiez plusom takehoto vybehu bude obmedzenie exkrementov na verejnych priestranstvach, ktore si nezodpovedni psickari po sebe nedvihaju. Malo by to aj vychovny charakter, ked takyto psickar pride do oploteneho vybehu nedovoli si exkrement tam ponechat a tym padom sa nauci ze ich treba dvihat aj mimo vybehu. Co sa tyka financovania takehoto vybehu, nebolo by to mozne z dani za psa ktore mesto vybera? Dakujem.
25. apríl 2016

max max

Dobry den
velmi dobry napad ,v tomto pripade by som bola aj za vyssiu dan za psa ,ak by boli prostriedky pouzite na vybeh pre psikov .
29. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Presne z tejto plochy by sme chceli v budúcnosti vytvoriť priestor na voľný výbeh psov.. Celý tento pozemok je vo vlastníctve mesta. Momentálne riešime iba problém, či môže byť voľný výbeh psov zabezpečený aj na neohradenom pozemku, pretože ohradiť tento pozemok by si vyžadovalo nemalé finančné prostriedky.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
29. apríl 2016

Mirka

Dakujem pekne za odpoved. Tesi ma ze mesto nad vybehom pre psov uvazuje. Prepacte, ale nechapem ako myslite ten neohradeny pozemok. Vybeh pre psov bude mat zmysel jedine vtedy, ak bude oploteny. Inac to nebude bezpecne pre jeho okolie ani pre psov. Ohradenim myslite jeho oplotenie pre ucely vybehu? Dakujem vopred za odpoved.
03. máj 2016

Monika

vynikajuci napad! :) Aj miesto je super.
A priestor by trebalo oplotit - to je zaklad. Vytvorit takyto priestor prinesie len plusy a ocenia to nielen havkaci :)
09. máj 2016

Mirka

Pevne verim, ze sa vybehu dockame, je to ozaj super plocha. Chapem, ze oplotenie je financne narocne, dufam ze na to mesto najde prostriedky.
11. máj 2016

Mirka

Prave som sa rozpravala s niekolkymi psickarmi a tiez by taky vybeh privitali. Padol aj navrh, zeby prispeli aj samotní psickari. :) trebalo by zorganizovat zbierku. Som ochotna sa tomu venovat a oslovit obcanov. :)
02. jún 2016

Martin

Mirka dan za psa je v tomto meste tak smiesne nizka, ze urcite nestaci ani na zakladne vydavky spojene so sackami na exkrementy. A za dalsie, nepredpokladam, ze obcania su tak poctivi a prihlasuju svojich milacikov a platia za nich dane.
03. jún 2016

Mirka

To bol len navrh odkial cerpat financie ked sa neda z tade, nech obec vymyslí nieco ine. A su tu obyvatelia ochotni prispieť aspon niečím.
27. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Na rokovaní Mestského zastupiteľstva dňa 21.6.2016 bol prerokovaný aj bod programu 10.4. Zmena rozpočtu mesta - Výbeh pre psov. Poslanci Mestského zastupiteľstva na rokovaní výbeh pre psov v navrhovanej verzii, teda aj vrátane oplotenia, zamietli. Z 11 prítomných poslancov hlasovalo za 0, proti 5 a zdržalo sa 6 poslancov. Opätovne sa bude možné vyjadriť k výbehu pre psov až v návrhu rozpočtu na rok 2017. Ak by o výbeh pre psov požiadala právnická osoba - Občianske združenie - je ešte zákonná možnosť ako by sa dal zrealizovať tento rok. Tomu by bolo možné schváliť Mestskou radou dotáciu z participatívneho rozpočtu - na vytvorenia výbehu pre psov. Vtedy by ale vyplynula podmienka - povinnosť starostlivosti o objekt.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
09. júl 2016

max max

Mirka zalozte obcianske zdruzenie ,mozno to potom bude realizovatelne a mesto by malo viac kontrolovat prihlasovanie psov ten vybeh by bol super ,chodime vencit mimo JUR .lebo JUR je o nicom

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania