.....už zasa

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Ingrid 12. decembra 2016

opäť vandali vyrazili platňu na podchode a leží velmi nebezpečne na chodníku večer ju vôbec nie je vidieť a je velmi šmyklavá.

12. december 2016

Michal

Konečné riešenie by bolo najvhodnejšie, zbúrať a materiál hodiť dnu. Následne vybudovať zakrytie danej jamy.
Aj tak zavadzajú dané podchody, vo výhľadoch na komunikáciu pri výjazde, a nik ich nevyužíva dobrých 13 rokov.
12. december 2016

juran

Mesto by rád zbúralo tie podchody len tie podchody nepatria mestu ale pod správu ciest tak s tým nemôže mesto nič robiť istotne by sa nejak využilo miesto po podchodoch.
14. december 2016

Michal

Určite ak by dalo mesto žiadosť a odôvodnilo správnymi argumentami tak im vyhovejú. Využitie podchodov ? Kancelárske priestory undergroud-oveho charakteru pre art people.
14. december 2016

Ingrid

Vyhladala som si volebný program p. primátora, schválne ,ani najmenšia zmienka k tomuto problému,tie podchody sú hnisajúce vredy uprostred mesta, a vykrúcačka že nepatria mestu,ale správe ciest je alibistické , inštitúcie snád musia medzi sebou komunikovať a ak by mesto neunavne,vytrvalo tlačilo,poprípade zvolilo podpisovú akciu a hlas ludu by bol dostatočný a ja verím že by bol, ak sa občania dokázali zjednotiť proti krematoriu,dokázali by to i proti podchodom. No do volieb daleko.
14. december 2016

juran

Môže byť že si to nezaradil primátor do volebného programu, ale zas sa nedá robiť všetko naraz proti kremátoriu som bol aj ja. Ale zas s iného pohladu sa zas robia zmeny v juri zrekonštruoali ihrisko pre deti aj velké tam spravili cvičiace nástroje spravili chodníky zrekonštruovali štúrovú ulicu chodník cestu teraz zrekonštruovali bernolákovú jednú časť chodníka. Môžeme byť radi že máme nového primátora mladého ktorý chce dať mestu novú tvar a doteraz sa mu to podarilo napriklad dneska som čítal jurské ohlasy tam je všetko čo sa ludia pýtali primátora na ktoré sám odpovedal. Minulý rok sa robila dobrovolná brigáda na očistenie mesta 5 ludí prišlo na brigádu hoci mrholiho dalo sa robiť ja som nemohol bol som po nočnej inak by som prispel dve tety sestry vyčistili same starú jurskú stanicu. tak potom čo nato povedať.
15. december 2016

Michal

Chodníky sa začali robiť už za minulého p. primáta, vo volebnom programe to nemusí mať, to snáď uznáte. Čo sa týka dobrovoľného upratovania, je to bohužiaľ tak, no je dobrovoľné.
Každopádne, argumentovať sa dá neustále, no problém treba riešiť.
15. december 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. "Spodné" vchody do podchodov má v prenájme TERNO. Nájomcu sme opätovne vyzvali aby podchod opravil-uzavrel.
K diskusii:
Podchody sú naše - teda Mesta Svätý Jur. V roku 2017 z položky projektové dokumentácie mesta vypracujeme projekt na zbúranie podchodov. Keďže sú však pod regionálnou cestou nejde to úplne jednoducho. Už sme so správcom cesty na túto tému viac krát rokovali. Máme podmienky, na ktorých bude regionálna správa ciest trvať, tie budú zároveň podkladom k projektu.
V každom prípade aj mojím osobným záujmom je, aby sme ešte v tomto funkčnom období podchody odstránili. Bude to však najskôr na prelome rokov 2017-2018.


Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
15. december 2016

juran

Chápem že argument nepomôže ako ste povedali bolo to dobrovolne, ale potom nech sa ludia nestažujú že prac. rýchlej roty Svätého jura nestihajú čistiť mesto ked bola možnosť pre obyvatelov mesta Sväty Jur.
16. december 2016

Ingrid

Už len posledný dovetok.Pán primátor sa zhosťuje svojej práce velmi dobre,snaží sa,veď preto sme si ho zvolili a on robí to za čo je i platený,dokonca sa mu podarilo rozpohybovať tzv.rýchlu rotu natolko,že dnes sú schopný pracovať tak na 40 percent pracovného času a platu.Ak dosiahne ,že budú pracovať na sto percent nebude treba žiadnych dobrovolných akcii.
16. december 2016

juran

Tak ako teraz ste mysleli že ludia môžu špiniť a však to druhý to za mňa spravia. vyhodím niečo na ulicu však rýchla rota to uprace vyhodím niečo ku smetiaku čo tam nepatrí a smetiari to neberú však rýchla rota to uprace. tým ste teraz dokázali že váš vyprodukovaný bordel len tak položíte na ulicu bez ohladu nato čo sa s ním stane však druhý to spravia. preto sa robia dobrovolné akcie aby si ludia uvedomili že radšej je lepšie žiť v čistejšom prostredí a hned aj krajšom ako žiť špinavšom prostredí ktoré si sami špiníme.
19. december 2016

Michal

p. Juran asi z princípu komentuje negativisticky, bez konštruktívneho riešenia... Prosím o zdržanie sa pokiaľ nemáte čo k téme povedať vzhľadom na podchody... "Jurská rota" je téma na inú debatu...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania