Parkovanie pod križovatkou

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Tomas 02. júna 2017

Dobrý den, Bolo by možné vyznačiť žltou čiarou zákaz parkovania v blízkosti križovatky (vid, obrazok) na pravej strane? Pri odbočovaní z hlavnej cesty smerom na SNP sa často stáva že auta parkujú na pravej strane veľmi nešťastne (niektoré niekedy takmer až pri križovatke a ďaleko od krajnice) a to tak že spôsobujú zastavenie dopravy pre odbočujúce auta z hlavnej cesty. Toto je spôsobené kvôli tomu, že auta na semaforoch na SNP (smerujúce hore), čakajú väčšinou v strede svojho pruhu (stačia tri čakajúce), a nie je niekedy možnosť obísť odparkovane autá a musia vozidla z hl. cesty čakať kým nedostanú zelenú autá na SNP a následné môžu obísť odparkované auta. Už sa párkrát stalo, že čakajúce auta trčali až do hlavnej cesty pokiaľ auta zaparkovali takto nešťastne.

05. jún 2017

Lusy Lynne

Súhlasím s napísaným .... tá situácia s parkovaním na ulici SNP je naozaj hrozná, a to nielen popoludní ale aj ráno. Väčšina áut, ktoré tam parkujú v miestach vyznačených žltou farbou patria rodičom detí zo súkromnej materskej škôlky. Autá parkujú nielen popri ceste, ale častokrát ak je v škôlke nejaká akcia blokujú vchody do garáží či dvorov v priľahlých rodinných domoch. Takže domáci nemajú šancu zaparkovať pri svojom dome, ale musia svoje auto dočasne odparkovať až dole pri ihrisku a večer sa vrátiť ho preparkovať bližšie k domu.

Túto situáciu je potrebné urgentne riešiť aj z dôvodu, že deti často vybehnú zo škôlky rovno na cestu k zaparkovanému autu. Autá odbočujúce od Bratislavy na ulicu SNP, ale aj idúce od spodu SNP veľkou rýchlosťou často stihnúť zelenú na semafore, nemajú šancu pohotovo zareagovať na takúto situáciu ak mu do cesty náhle vbehne malé dieťa. Je totiž len otázkou času kedy sa tam stane nehoda.

Tak isto by som chcela spomenúť keď sa riešia zaparkované autá, v snahe vyhnúť sa "obsadenej" SNP ulici idete zabočiť od Bratislavy na Štúrovu, viditeľnosť je opäť nulová vzhľadom na stojace autá (biela dodávka) hneď na pravej strane. Nie raz tam prišlo ku kolízii, lebo auto odbočujúce od Bratislavy nevidelo auto idúce od spodu od bytoviek.
16. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. V rámci obnovy vodorovného značenia mesta v roku 2017 bude doplnená aj žltá čiara na vrchu ulice SNP.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania