Zasah do hradieb

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

V riešení
meno
Mlady Juran 06. augusta 2017

Rad by som sa informoval, ci je odfotena uprava hradieb realizovana mestom alebo ide o (ne)povoleny zasah vlastnika susedneho domu. Vznika tu nova branka, co je na hradbach nehistoricky prvok, a zaroven je do hradby zamurovavana plastova trubica.

1. Ak zasah realizuje MsU, prosim o informaciu, preco vznika nova branka a na co ma sluzit trubica.

2. Ak ide o nepovoleny zasah sukr. osoby, prosim o informaciu, ako bude v tomto pripade MsU dalej postupovat. Dufam, ze nedostanem klasicku odpoved, ze vec bude postupena KPU ako napriklad tu https://www.odkazprestarostu.sk/svaty-jur/podnety/12072/stavebne-upravy-na-hradbach alebo tu https://www.odkazprestarostu.sk/svaty-jur/podnety/15671/stavebne-upravy-na-hradbach-ii. Hradby patria mestu a ochrana mestskeho majetku je aj v jeho kompetencii.

07. august 2017

Tomas

zrušiť všetky branky a dat náhradu škody, nie že pri rekonštrukcii hradieb budú ľudia platiť za opravy a nie majitelia čo to poškodili -_-
10. august 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Stavbu - obnovu hradieb realizuje p. Vladimír Holý na základe podmienok stavebného povolenia k rodinnému domu, ktorý má postavený hneď za hradbami. Bránku má povolenú, pred realizáciou si ju ešte musí dať odsúhlasiť KPÚ:
V každom prípade na uvedenú stavbu pošleme stavebný úrad, aby posúdil správnost a zákonnosť konania stavebníka. Taktiež uvedenú stavbu postúpime na KPÚ na pamiatkový dohľad.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
10. október 2017

Mlady Juran

Takto vyzera branka a jej okolie po dokonceni. Pripada to mestu ako majitelovi hradieb vhodne? Hradby su pamiatkou, ktora ma vyjadrovat vyznamne postavenie mesta v minulosti. Kym mesta ako Levoca, Bardejov alebo Trnava svoje hradby nie len ze udrziavaju, ale dokonca aj dostavuju zaniknute useky, u nas sa na jednom mieste davaju tisice eur za opravu (ktorej sposob realizacie je prinajmensom otazny) a o par metrov dalej sa veselo buduju (zvacsa nepovolene) branky. Len na tejto stranke su nahlasene uz tri, z toho iba pri jednej sa mesto vyjadrilo, ze je povolena (opat je otazne, ako je to mozne). Dokedy bude taketo mestom tolerovane drancovanie hradieb pokracovat? Naozaj sa nechceme prezentovat ziadnou inou pamiatkou ako farskym kostolom?
11. október 2017

Tomas

trošku to búcha do oči oproti pôvodným hradbám, ten rozdiel je vidieť , možno nabudúce menej "betónu" .. ale tiež som za opravu hradieb, beriem ak dakde su povolene oficiálne bráničky čo je minimum podľa mňa , ale zvyšok zrušiť a dať opraviť :)
16. február 2018

Mlady Juran

Uz sa prislusne organy k branke vyjadrili alebo je to dalsi podnet na tuto temu ktory ide do stratena?
02. august 2018

Mlady Juran

Kedze podnet bol (?) na KPU postupeny pred rokom a dodnes sa na veci nic nezmenilo, moze sa povazovat za nerieseny ..

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania