Prekazka pri cestnej komunikacii

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
max max 06. novembra 2017

dobry vecer ,chcem sa opytat ci na mestskom pozemku moze majitel prilahleho pozemku postavit betonovu nadobu na zem,tesne vedla cesty neoznacenu v podstate nebezpecnu pre mozne kolizie pri vyhybani sa auta chodcom ,cyklistom,mamickam s kocikom dakujem za odpoved

06. november 2017

Tomas

Toto tam je tuším už veľmi dlho, mne osobne to dáko nevadí keďže či tam je alebo nie je to zeleň kam sa cyklista nebude vyhýbať moc , aj ked chápem podnet ;) .Viac ma trápi kúsok od tejto foto dozadu pri spomaľovači (na ľavej strane) pokladajú kamene pravidelne na roh/pripadne ked padnú/zhodia ich auta na spomaľovač , ktoré pokiaľ napr. nasneží v zime nie sú vidieť a hrozí poškodenie aut / prípadne potknutie sa o ne ked sa vyhýbajú ľudia autám / odhodenie kameňa do okoloidúceho. Alebo ak sa chce cyklista vyhnúť spomaľovaču, čo je bežne ale brania mu kamene.
07. november 2017

max max

je to nevhodne umiestnene a urcite bez povolenia mesta,ak by ste vy cokolvek skladovali na mestskom pozemku , dostanete vyzvu na odstranenie.bolo to tam dane len s umyslom braneniu parkovania od majitela prilahleho pozemku , dnes je to moda davat rozne kamenne kvetinace a skaly ako prekazky
07. november 2017

Tomas

tak dnes uz mame políciu, lebo pokiaľ by niekto tam parkoval tak či tak by parkoval na zeleni a mal by dostáť pokutu ;) takže ano môže to ísť preč ale tak isto aj kamene a prekážky na ostatných uliciach.
15. november 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Táto komunikácia je postavená na pozemku Železníc Slovenskej Republiky (ŽSR), mesto ju má v passporte ako miestnu komunikáciu, čo v praxi znamená, že sme majiteľom telesa cesty. Okolie cesty a aj pozemok je v majetku ŽSR. Mesto však vyzve majiteľa predmetov na obrázku, aby dodržiaval cestný zákon, ktorý hovorí aj o tom, že súčasťou cestného telesa je aj priestor 0,5m od krajnice miestnej komunikácie.

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta
02. december 2017

max max

majitel prilahleho pozemku nadalej nedodrzuje cestny zakon a mesto mu to toleruje.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania