Križovatka Dukelská-Partizánska

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Uzavretý
meno
Ingrid 08. novembra 2017

Horná strana nájazdu na chodník ústi priamo do cesty,dokonca dvoma smermi,je to budované nedávno a nič proti ničomu. Teraz budovaná dolná strana tej istej križovatky má nájazd posunutý o cca 5metrov dalej, To bude v praxi znamenať,že chodec neprejde najkratšou cestou ,ale uhlopriečne,nezmyselne,a nebezpečnejšie.No bravoooooo!

08. november 2017

juran

Pani ingrid neda mi nereagovat chodievam casto do obchodu a okolo necho a nepripada mi nieco v tom zle. Chodec ked pojde dole ulicou po chodniku istotne nezvoli ze pojde sikmo na najazd a potom sa vrati spat ale pojde rovnou ciarou do obchodu a nie tak ako vy myslite.
09. november 2017

Ingrid

Pán Juran,som rada,že reagujete,je to dosť dôležité,tento podnet som formulovala ako odpoveď na vyjadrenie pána primátora..citujem,že sa jedná o bezbarierový nájazd ,ktorý je podľa všetkých pravidiel.Iná vec je kto najviac potrebuje využívať bezbarierový nájazd: mamičky s kočíkmi,tety o paličkách,staršie osoby ,alebo po operáciach klbov kedy chodia o dvoch paliciach. Ste vy niektorý s menovaných?
09. november 2017

Ingrid

Pridávam dalšie foto nájazdov pri škole s oboch strán,na Mierovej a budem pokračovať po všetkých uliciach,pretože podľa vyjadrenia pána primátora,jediné správne riešenie sa teraz buduje a logicky všetky ostatné budú síce velmi ústretové pre chodcov avšak mimo akýsi pofiderný zákon.
09. november 2017

juran

Nie, som Mlady chalan ale s hladiska chodca reagujem ze Pan primator reagoval na ten podnet v predoslom podnete a zatial kym su tu neni vyjadrenia od inych obcanov jura napr: mamiciek tak zatial nemôzme davat unahleny zaver.
10. november 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujem za podnet. Keďže bývam na Mierovej ulici a denne stretávam ľudí s úplne rovnakou otázkou resp. dotazom na bezbariérový prístup na chodník na Dukelskej ulici, napíšem to teda ešte raz: Na rekonštrukciu parku Dukelská máme riadne stavebné povolenie, čo v praxi znamená, že projekt musí byť spracovaný podľa teraz platných zákonov a noriem. Na to aby sme stavbu dokončili a následne aj skolaudovali ju musíme vybudovať podľa stavebného povolenia a teda aj podľa noriem a zákonov, ktoré v súčasnosti platia. Všetky ostatné chodníky v našom meste realizujeme ako výmenu povrchu svojpomocne (za zámkovú dlažbu) a teda aj bezbariérové prístupy robíme na miestach, ktoré sú rokmi ľuďmi využívané i keď nie sú v súlade s už teraz platnými normami (to na margo zdravého rozumu).

Ing. Šimon Gabura
primátor mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania