Smeti na Pannonskej ul. 16

Zodpovednosť za riešenie: Svätý Jur

Vyriešený
meno
Michal 19. júna 2013

Prosím kompetentne osoby aby sa pokúsili raz a navždy vyriešiť náš problém ktorý sa týka ustavičného neporiadku okolo smetného stojiska pred vchodom č. 16 na Pannonskej ul.

Hlavný problém je v tom, že k dispozícii mame len 2x 1000L nádoby na komunálny odpad a jednu na plasty + papier. Ktorá sa pochopiteľne nevyužíva na separovanie ale tiež na komunálny odpad. Cely problém je v tom, že tieto kontajnery na dve bytovky ( 4 vchody) kapacitne nestačia a tak sa odpadky hádžu mimo nich čo v konečnom dôsledku spôsobuje práve ten problém ktorý je na fotkách. Pokiaľ to neupraceme my/občania/ mame tu takýto neporiadok pravidelne. Je to pre nás začarovaný kruh a problém ktorý nám strpčuje život v tak peknej časti ako sú Kačačnice. Preto ešte raz prosím, pomôžte nám.
Ďakujeme.

19. jún 2013

Bono

Michal ty si chorobne nespokojný! Neviem či prihlásený a máš trvalý pobyt vo Svätom Jure, ale za každý kontajner sa platí. Dúfam, že by si nechcel ,aby som tým tvojim spolubývajúcim, ktorí nie sú prihlásení na trvalý pobyt vo Svätom Jure, aby som im ja doplácal na kontajnery a oni ich platiť nebudú. S tými tvojimi nezmyselnými sťažnosťami neotravuj nášho pána primátora, ale obráť sa na vašu Bytovú správu ,ktorej je riešenie tvojej sťažnosti v pracovnej náplni.
Pripadá mi to ako v rómskej osade, kde je iba malý počet prihlásených ľudí na trvalý pobyt!
19. jún 2013

Michal

BONO!

Tak za prvé. Prihlásený v PK síce nie som ale za smeti platím od vtedy ako bývam v JURY. Zo znamená, že mam poplatky za odpady zaplatene aj na rok 2013. To, že nemusíš mat trvali pobyt v PK ale platiť za odpady môžeš si asi nevedel - nevadí už vieš! Stačí sa odhlásiť v mieste trvalého pobytu a nahlásiť si smeti v mieste bývania.

Za druhé. Nechápem ako môžeš povedať, že toto je nezmyselný problém. To ale s veci o povahe jedinca.

Za tretie. Asi si nevedel ani to, že za smeti zodpovedá mesto a bohužiaľ nechce práve to, aby vyvoz smeti prešlo pod bytovú správu.

Za štvrte. Ak sa ta to netýka, nekomentuje to stupidnymi pripomienkami.
20. jún 2013

Michal

A este som ti zabudol napisat... ze nie je Michal ako Michal. Predchadzajuce prispevky som ja nepisal... to len k tej "chorobnej nespokojnosti"... !
23. jún 2013

Michal

Ano, casovou zhodou sme sa na tomto portali v tomto obdobi stretli 3 Michalovia :-) Kazdy dal ine prispevky.
23. jún 2013

Michal

Ked si po prihlaseni kliknete na "Nastavenia uctu", mozete si meno prisposobit, aby sme sa odlisovali.
26. jún 2013

Odpoveď samosprávy

uvedené sme aj odpovedali písomne - listom, nakoľko nám bol doručený list, len z dôvodu, že list bol anonymný a nebolo ho komu doručiť, bude doručený aj správcovi spoločenstva
Odpoveď znela:

VEC: Žiadosť o riešenie problému ohľadom smetí - odpoveď

Mestský úrad vo Svätom Jure ako výkonný orgán mesta Svätý Jur Vám na základe Vášho podnetu o riešenie problému ohľadom smetí doručeného poslancom mestského zastupiteľstva mesta Svätý Jur na rokovanie Mestského zastupiteľstva mesta Svätý Jur dňa 25.06.2013 zaevidované 26.06.2013 oznamuje nasledovné: podľa evidencie poplatníkov za komunálny odpad a drobný stavebný odpad mesta Svätý Jur ku dňu 26.06.2013 evidujeme na ulici Pannónska 10 - 19 poplatníkov; Pannónska 12 - 32 poplatníkov; Pannónska 14 - 32 poplatníkov a Pannónska 16 - 25 poplatníkov, t.j. spolu 108 poplatníkov.
Po prepočte potrebného počtu kontajnerov na zmesový komunálny odpad pre príslušný počet 108 poplatníkov za odpady, pri vývoze dvakrát týždenne, máte nárok na 1,718 kusa 1 100 litrového kontajneru na odpad. To znamená, že súčasný počet odpadových nádob v danej lokalite je v zmysle uvedeného postačujúci. Na príslušnom stojisku sú umiestnené dva kusy 1 100 l kontajnerov t.j. objemovo je týmto zabezpečená aj rezerva.
V prípade, že ste ako vlastníci bytov usúdili, že je pre Vaše potreby potrebné umiestniť na stojisko ďalší kontajner, navrhujeme Vám nasledovný postup:
Prostredníctvom správcu bytového domu (ďalej len „správca“), ako právnickej osoby, je možné ďalší kontajner objednať na meste Svätý Jur a náklady za vývoz tohto kontajneru bude uhrádzať mestu Svätý Jur správca. Následnú refundáciu týchto nákladov od vlastníkov bytov bude riešiť správca.
Dočisťovanie kontajnerových stojísk nie je započítané v poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady a toto dočisťovanie nie je ani predmetom zmluvy medzi vývozcom odpadu a mestom Svätý Jur. V prípade záujmu o dočisťovanie stojiska si uvedené môžete zabezpečiť taktiež prostredníctvom správcu ako právnickej osoby, ktorý dočistenie objedná u vývozcu odpadu, t.j. spoločnosti Marius Pedersen, a.s., Opatovská 1735, 911 01 Trenčín, Prevádzka Pezinok: Hasičská 2, 902 01 Pezinok. Následnú refundáciu týchto nákladov od vlastníkov bytov bude riešiť správca.
Nakoľko v žiadosti vlastníkov bytov nie je uvedené komu má byť odpoveď doručená, odpoveď bude zaslaná správcovi bytového domu Pannónska 10, 12, 14, 16, ktorý bude o tomto vlastníkov bytov informovať.



Ing. Mariana Fiamová, prednostka MsÚ
19. november 2014

Vladimír

Neporiadok na ceste po vyneseni smetí na Tramínovej/ v Jurskom Parku. Keďže sa toto opakuje častejšie, žiadam o prešetrenie u firmy a jej zamestnancov
19. november 2014

MICHAL

tu je odpoveď, ked som riesil neporiadok po odvoze ja:
--------------------------------------------------------------------------
Dobry den.

Posadka vozidla bola na uvedenu skutocnost upozornena. Podla nasich pravidiel si samozrejme musime neporiadok vzniknuty nasou cinnostou po sebe upratat. Uvedena situacia sa viac nebude opakovat.

S pozdravom
vedúci strediska

Marius Pedersen, a.s.
Opatovská 1735, 911 01 Trenčín
Stredisko Pezinok: Hasičská 2, 902 01 Pezinok

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania